Ubožák redaktor, co si to dovoluje? Včerejší debata v ČT měla hodně drsnou dohru

Praha – V pořadu Události, Komentáře bylo v úterý hodně rušno. Proti sobě se postavily dvě kontroverzní postavy – advokátka a podporovatelka Bloku proti Islámu Klára Samková a bývalý ministr pro lidská práva a hudebník Michal Kocáb. Diskuze měla po vysílání dohru i na sociálních sítích.

Nelíbilo se jí třeba to, že na ni moderátor Lukáš Dolanský vytáhl zmínku o tom, že Samková v 90. letech uvažovala o emigraci. „Teď prý bráním migrantům taky v imigraci. To si pan moderátor dovolil opravdu moc a má štěstí, že jsem nebyla duchapřítomnější a nevpálila jsme mu to ještě víc. Odejít ze země, kde se člověk narodil, a to LEGÁLNĚ, na vlastní náklady a s tím, že mne čeká nic než práce, do země jiné, je tedy něco opravu jiného než se protiprávně vedrat na území cizího státu a tam si diktovat podmínky, za kterých se ten stát musí o mne postarat. Co si to ten ubožák redaktor vůbec dovoluje," zlobila se advokátka.

Psali jsme:
Ostrá hádka v ČT mezi Kocábem a Samkovou: Nemůžeme uprchlíky střílet! Jinak...
 

Ostře to od ní schytal i Kocáb, se kterým se prý Samková zná 25 let a přesto se snažil „trapně hrát na vykačku". „Michal Kocáb by se měl naučit kromě xenofobie ještě jedno cizí slovo, a tím je "appeasement". A zjistit, že obsah toho slova nefunguje," tvrdí advokátka a dodává, že by si měl od bývalé ženy doplnit znalost amerických dějin. „ Možná by mu připomenula, že vojenská obrana Filipín byla kvůli naprosto šílené členitosti pobřeží také považována za naprosto nemožnou... a to až do doby než přišel Douglas MacArthur a (ačkoliv nebyl členem ANO) prostě to vyřešil. Problém Evropské Unie je, že takového generála nemá. Proto hořekuje, že co máme dělat," navrhuje svému oponentovi.

Schengenskou dohodu pak přirovnává k pohádce o Pejskovi a Kočičce, kteří vařili dort. Není podle ní možné setrvávat v bezobsažné smlouvě, která zemi jen poškozuje. „Kocáb řekl, že kdyby se rozložil Schengen, že to bude konec Evropské unie. Tak zaprvé to není pravda. Na příklad Británie je členem EU a není členem Schengenu. A zadruhé Evropská unie už dávno skončila!" tvrdí advokátka.

Navíc podle ní Kocáb jako ministr pro lidská práva zničil „řešení romského problému", když do čela Agentury pro sociální začleňování jmenoval Martina Šimáčka a odmítl dva vysokoškolsky vzdělané Romy, kteří prý s pro-romskými aktivitami nemají dostatečné zkušenosti. „Výsledky jeho romské politiky byly a jsou katastrofální - tak teď přesedlal na migranty," zlobí se Samková.

„Už po pořadu jsem se na chodbě Michala Kocába zeptala, jestli skutečně mu tak schází znalosti historie, nebo si to opravdu myslí, co říká anebo jestli to hraje. Uchechtnul se (asi považoval svou odpověď a vtip) a řekl, že to hraje. Tak já se jej teď ptám: A KDO TĚ, MICHALE, ZA TEN HERECKÝ VÝKON PLATÍ???" ostře svůj komentář zakončila advokátka.

Související

Klára Samková

Útok islámu na Evropu. Klára Samková po požáru Notre-Dame opět perlí

Právnička Klára Samková dostála své kontroverzní pověsti i v souvislosti s rozsáhlým požárem katedrály Notre-Dame. Rozhodně podle ní nešlo o náhodu, ale naopak o „útok islámu na Evropu“. Probíhající vyšetřování však ukázalo, že požár nejspíš souvisí s renovací věže chrámu.

Více souvisejících

Klara Samkova Michael Kocáb

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

Na Rudém náměstí proběhla tradiční vojenská přehlídka. Zabráníme globálnímu konfliktu, řekl Putin

Na Rudém náměstí v Moskvě se dnes konala tradiční vojenská přehlídka oslavující vítězství nad nacistickým Německem. Letos ji provází nepříznivé počasí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy