Kdo pochybil v případu Kleslové? Komentátor má jasno

Praha - Předsedkyně pražského Radmila Kleslová pobírala léta od státních podniků statisícové odměny za právní služby. Prý jde o střet zájmů, neboť zároveň se angažovala politicky v ČSSD a hnutí ANO. K celé věci se vyjádřil spoluzakladatel ODS a publicista Miroslav Macek.

"Nedomnívám se ovšem, že tyto odměny brala proto, že se politicky angažovala a jde tedy o klasický střet zájmů. Prostě je součástí rozlezlé estébácké sítě, která si navzájem dohazuje kšefty. A rozbít tuto síť, rozlezlou dnes i v nejvyšších patrech politiky, půjde těžko, neboť jak je vidět na preferencích Andreje Babiše, spoustě ovčanů to pranic nevadí," zamýšlí se.

"Ovšem nechápu, proč už dávno orgány činné v trestním řízení neporovnaly její fakturované příjmy ze státních podniků se skutečně vykonanou prokazatelnou prací a v případě zřejmé nesrovnalosti okamžitě neobvinily lidi, kteří jsou na smlouvách podepsáni, z podvodu a rozkrádání svěřeného majetku, tedy zpronevěry," komentuje na svém webu.

"Čínský prezident se projel během návštěvy Velké Británie s královnou po Londýně ve zlatém kočáru. Kam se poděla česká „umělecká" skupina, která má v názvu spoustu hoven, že nepověsila nad Buckinghamský palác rudé trenýrky? To nemá na vlak do Londýna?" glosuje Macek.

"Ilegální imigranti protestují, že jim je ve stanech zima. Tomu nerozumím. Měl jsem zato, že už si je dávno vzali domů ti, kteří jejich příchod vítali a vítají," píše na webu Neviditelný Macek.

"Populární britský kuchař Jamie Oliver obhajoval v parlamentu svůj návrh na zdanění sladkých nápojů, neboť chce ochránit děti před nadměrnou konzumací cukru. Chce tedy nahradit zodpovědnost rodičů zákonem. Jen málokdo si však uvědomuje, že spolu se ztrátou zodpovědnosti (což se mnohým líbí) se současně ztrácí stejný díl svobody," glosuje dále.

"Problém přeměny tzv. neziskového sektoru v autonomní mocenskou strukturu, parazitující na demokratickém systému, je tím nejzávažnějším, nejhlubším problémem, jaký současná společnost v této zemi má. Tato slova, která kolují na sociálních sítích, si dobře zapamatujte!" píše komentátor.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek Radmila Kleslová (ANO)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 44 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy