Uprchlíci, islám, zahalování žen? Nedvěd plně podporuje Zemana

Praha - Státní vyznamenání za zásluhy staví nad všechna ocenění, na která během své dlouhé a úspěšné kariéry dosáhl. A to včetně Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy za rok 2003. Pro Pavla Nedvěda jde o velkou poctu. Navíc ho potěšilo, že ho vyznamenal právě současný prezident Miloš Zeman, s nímž sympatizuje.

"Toto vyznamenání stavím úplně nejvýše, výše než Zlatý míč a všechna další ocenění. Být oceněn prezidentem mé vlasti je velká čest," přiznal na setkání s novináři Nedvěd, který se v minulém týdnu stal viceprezidentem italského velkoklubu Juventusu Turín.

Do posledního dne prý netušil, že medaili dostane. "Pan prezident mi jen při cestě do Číny říkal, že bych si měl vzít na 28. října volno. To samozřejmě mohlo znamenat, že mě vyznamená, ale také že jen budu pozván na nějaké oslavy. Nebyl jsem si jistý do poslední chvíle, o to to bylo hezčí," podotkl Nedvěd.

S vyznamenání má o to větší radost, že ho dostal právě od Miloše Zemana. S jeho názory se totiž někdejší dlouholetý kapitán národního týmu ve většině případů ztotožňuje.

"Pana prezidenta respektuji a pozorně sleduji každý jeho projev. Mám je rád, protože v nich je hodně pravdy a líbí se mi jeho názory, se kterými se ztotožňuji," prohlásila ikona turínského Juventusu. "Absolutně souhlasím i s jeho posledními názory, co se týče uprchlíků, muslimů, žen, co se nemají zahalovat, když jsou tady u nás. Našel bych mnoho společných názorů."

Nedvěda rovněž uchvátil Zemanův projev před udělováním státních vyznamenání. "Měl moc hezký projev, bylo to dojemné," prozradil úspěšný fotbalista.

"Moje manželka brečela, když byl vyznamenán tatínek toho kluka, který položil život za spolužačku," připomněl Nedvěd potlesk ve stoje pro Petra Vejvodu. Ten minulý rok přišel o život, když bránil spolužačku před útokem psychicky nemocné ženy ve Žďáru nad Sázavou. Medaili Za hrdinství převzal jeho otec.

Související

Pavel Nedvěd

Nedvěd nakonec pro reprezentaci pracovat nebude. Nabídku být generálním manažerem odmítl

Podle zákulisních informací měla být právě osoba bývalého fotbalového reprezentanta Pavla Nedvěda tím nejhlavnějším důvodem krachu posledních jednání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR (FAČR) o novém reprezentačním kouči v prosinci. Nyní by už žádný problém kolem volby nového trenéra národního týmu být neměl, protože ve středu se právě Pavel Nedvěd nechal slyšet, že nabídku ze strany asociace stát se generálním manažerem národního týmu nakonec odmítl. Stalo se tak den před mimořádným jednáním výkonného výboru FAČR, na kterém by se tak mohlo definitivně rozhodnout.
Pavel Nedvěd

Hledání trenéra fotbalové reprezentace se dostalo do další fáze. Šanci má Hašek s Nedvědem

Jak známo, česká fotbalová reprezentace je pouhý půlrok do mistrovství Evropy v Německu bez trenéra. Stalo se tak poté, co po úspěšné kvalifikaci v listopadu na svůj post rezignoval kouč Jaroslav Šilhavý. Od té doby se v médiích přetřásalo mnoho jmen, která by ho mohla nahradit, od představitelů Fotbalové asociace ČR (FAČR) ale žádné jméno případného nového trenéra nedostanete. Jak sám předseda FAČR Petr Fousek v pondělí uvedl, do doby, než bude něco jistého, žádné jméno neřekne. Obecně se ale nejvíce spekuluje o tom, že by měl národní tým převzít tandem Ivan Hašek-Pavel Nedvěd.

Více souvisejících

Pavel Nedvěd Miloš Zeman státní vyznamenání

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy