Vrchol arogance moci, Zeman jako sráč... Komentátor Macek účtuje se všemi

Praha - Populární komentátor a publicista Miroslav Macek se ve svých glosách zaměřuje na aktuální problémy nejen české společnosti. Neunikly mu proto dluhy ČSSD ani dění na ministerstvu spravedlnosti.

"ČSSD advokátovi Zdeňku Altnerovi navzdory pravomocnému rozsudku nepošle 337 miliónů korun a vyčká dovolání u Nejvyššího soudu (NS). Uvedl to v neděli v pořadu Partie na TV Prima premiér a předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka s tím, že vyplacení částky by stranu ekonomicky podlomilo.Je tohle vůbec možné??? Jsem velmi zvědav, co se bude dít. V podstatě se tedy každý může vykašlat na pravomocný rozsudek s tím, že by ho to ekonomicky či jinak podlomilo? Také daně odmítneme platit, protože nás to ekonomicky podlamuje... Zcela neuvěřitelné!" píše Macek na svém webu.

"Skupina šestnácti iráckých křesťanů, kteří odešli z Brna a mířili do Německa, skončila v Ústí nad Labem. Několik kilometrů od hranic s Německem je zadrželi policisté a poučili, že s doklady, které mají, tam nesmějí. Pak je odvezli do jednoho z ústeckých hotelů. Dodávám: Předpokládám, že odvoz byl „zadarmo", tedy placen z našich daní. Nemělo by veškerou tu šaškárnu kolem těch křesťanských uprchlíků platit to občanské sdružení, které ji způsobilo?" ptá se v další glose.

"V posledním čísle Reflexu obhajuje šéfredaktor Radek Bajgar uveřejněný komiks o prezidentu Zemanovi s názvem „Sráč". Velice bych s ním souhlasil, kdyby napsal, že máme u nás svobodu slova a protože s tím označením prezidenta souhlasí (což v textu potvrdil), jemu podřízený časopis komiks otiskl. Jenže to napsat nemůže, neboť kolem něj létají obvinění, která svobodu slova viditelně popírají. I napsal tedy: „Je to satira, kde se může úplně všechno. Na myšlence, že je všechno kritizovatelné a karikovatelné je založena naše úspěšná západní civilizace. Škoda, že neumím kreslit. Nakreslil bych komiks, v němž putují všichni cikáni do plynových komor s nápisem „Reflex macht frei" nad vstupem a k tomu jen mírně zkarikoval, kterak k tomu přihlížející občané tleskají a radují se, že byl jeden narůstající problém konečně rázně vyřešen. A doufal bych, že jej Reflex otiskne, neboť v satiře se může úplně všechno. Ale zároveň bych se s šéfredaktorem vsadil, že by nás okamžitě neminulo obvinění a tvrdé odsudky jeho kolegů novinářů.Takže vlastně kecá..." pokračuje na webu VIditelný Macek.

"Ministr spravedlnosti (!) Pelikán: „Postup ČSSD v kauze Altner nevnímám jako nerespektování soudní autority." Proboha, jaká kauza Altner? Snad kauza neplatičů z ČSSD, kteří navíc kašlou na zákony! Jak může takový člověk sedět byť jen jednu jedinou minutu v ministerském křesle? Tohle už je opravdu vrchol arogance moci! Na druhé straně v tom lid facebookový vidí jednu velkou výhodu: Neuposlechnutí pravomocného rozhodnutí soudu už není nerespektování soudní autority, aspoň to tvrdí ministr spravedlnosti. Takže až vám přijde pravomocný rozsudek, že máte například finančnímu úřadu odvést tolik peněz, že by vás to bolelo, kašlete na to a podejte dovolání, které dodnes nemělo na výkon rozhodnutí odkladný účinek. A když ani to nevyjde, pošlete celou věc k ÚS. A máte velkou, tak 90% naději, že se nutnosti platit daně vůbec nedožijete. Huráááá! Díky Pelikáne, ty hlavo promazaná," glosuje komentátor.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy