Dusilová odsoudila Zemanův příklon k Číně, sama tam ale vydělává. A k prezidentovi dodala...

Praha – Slovní přestřelka mezi prezidentem Milošem Zemanem a zpěvačkou Lenkou Dusilovou je zřejmě u konce. Hudebnice kritizovala hlavu státu na předávání hudebních cen Anděl, prezident jí to vrátil v rozhovoru pro blesk.cz. A jak se zdá, pro zpěvačku už je celá kauza uzavřena. Bulvární server ale pak přišel s další nečekanou zprávou.

Slovní výměna mezi Hradem a Dusilovou začala, když zpěvačka na Andělech přečetla krátké prohlášení týkající se Miloše Zemana. „Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a i naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor. Děkujeme," uvedla tehdy. Její slova podpořil také zpěvák David Koller.

Psali jsme:
VIDEO Umělci proti Zemanovi: Předávaní Andělů se zvrhlo v ostrou kritiku Zrádci, kolaboranti, do pracovního tábora s vámi, měli by vás vyhostit. Zpěváci kritizovali prezidenta a takto to dopadlo
"Chudák holka" Dusilová a amatérská soudkyně v kauze Peroutka. Zeman spustil ostrou kritiku
 

A reakce z Hradu na sebe nenechala dlouho čekat. „Angažovaní umělci. 1948, 1977 a teď 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu," uvedl na Twitteru Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Osobně se pak k věci v neděli vyjádřil i Zeman. „Chudinka holčička nepřeříká ani tři věty bez papíru," pustil se do ní kvůli tomu, že své prohlášení četla z papíru. Dodal, že jeho vyjádření o ní je ještě laskavé. Jde prý o „vcelku podřadnou zpěvačku", řekl pro blesk.cz.

Zajímalo nás proto, jak se k Zemanovým slovům staví Dusilová. „V tuto chvíli nemají Lenka Dusilová a skupina Baromantika potřebu se k výrokům pana prezidenta jakkoliv vyjadřovat," vzkázala naší redakci zpěvaččina manažerka Soňa Paleta. Jak se zdá, Dusilová, které vyjadřovaly na sociálních sítích podporu desítky lidí, považuje celou věc za uzavřenou.

Sama Dusilová v Číně propagovala tamní výrobek inspirovaný Prahou

Server expres.cz přišel s informací, že ačkoliv Dusilové kritizovala Zemana za postoj k asijské velmoci, sama se zapojila do jistých marketingových aktivit spojených s Čínou. Během Karlovarského filmového festivalu svěřila médiím, že míří i se svým ročním synem na pracovní cestu do Číny. Důvod neprozradila, podle serveru ale jela propagovat do Pekingu čínský výrobek inspirovaný Prahou, telefon Nubia Prague.

V červenci 2015 zmínil podle serveru tamní tisk tři česká jména - velvyslance pro kulturu Martina Hoška, tehdejšího velvyslance v Číně a současného velvyslance ve Velké Británii Libora Sečka a právě Lenky Dusilové.

O ní mluví Číňané jako o slavné pražské zpěvačce. „Lenka Dusilová je v Číně známá jako populární česká zpěvačka, která z hlediska marketingu a oslovení cílových skupin zasahuje zejména mladší aktivní generaci. Zdála se být tedy zřejmě vhodnou volbou pro čínského investora k představení telefonu pojmenovaného po českém hlavním městě," řekl serveru zdroj obeznámený se situací.

Dusilová se netají tím, že v Číně opravdu byla. Na sociálních sítích uvedla, že odehrála se souborem Spitfire Company představení One Step Before the Fall na jevišti národního divadla Grand Theatre Tianjin. 

Související

Vladivojna La Chia (foto: Michaela Džurná)

Vladivojna La Chia vydá album inspirované filmem 8 hlav šílenství

Praha – Film o ruské básnířce Anně Barkovové s Anetou Langerovou v hlavní roli se blíží do kin. Společně s ním vyjde také album nezaměnitelné hudebnice Vladivojny La Chia, která k filmu rovněž složila hudbu. Na albu hostuje Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová nebo Ota Klempíř.

Více souvisejících

Lenka Dusilová (zpěvačka) Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy