Zeman si nevidí do huby, to bude řev, účtuje komentátor Macek

Praha - Komentátor, publicista a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek opět glosuje události posledních dní. Kromě běženců se věnuje například prezidentu Miloši Zemanovi či policii.

"„Jak čas plynul, naše zahraniční politika pomalu přestávala dávat smysl. Logika byla nahrazena hloupostí a arogancí, což vedlo k mnoha zahraničně politickým katastrofám. Od chyb v Iráku přes Egypt, Libyi až po prezidenta Obamu ležícího v písku Sýrie," prohlásil na tiskové konferenci o zahraniční politice USA Donaldl Trump a dodal, že tohle všechno začalo s nápadem, že země na východě chtějí západní demokracii. „A tenhle nápad způsobil mnoho smrti, občanských válek, neštěstí, pomohl k vzestupu Islámského státu a dalších teroristických organizací a vlastně ani nikde onu západní demokracii úspěšně nezaložil. Naše zahraniční politika je naprostá a úplná katastrofa. Žádná vize, žádný cíl, žádný směr, žádná strategie." To bude řev!" glosuje na svém webu Macek.

"Miloš Zeman si opět nevidí do huby: při návštěvě Čapího hnízda prohlásil, že politici by si neměli hrát na vyšetřovatele a vždy vyčkat na konec vyšetřování. A tak jsem si vzpomněl, jak o mně v době, kdy byl ve funkci ministerského předsedy v televizi prohlásil, že jsem vytuneloval Knižní velkoobchod. Skončilo to tak, jak to skončit muselo: policie po dlouhém vyšetřování nikdy nic takového neprokázala, protože co se nestalo, prokázat se pochopitelně nedá a Zeman se mi musel pravomocným rozhodnutím soudu v televizi omluvit," pokračuje komentátor.

"Další zhůvěřilost je na světě: na krabičkách cigaret budou odpudivé obrázky rakoviny plic a devastovaných chrupů, a to nejméně ve velikosti 65% plochy. Tento detail sociálního inženýrství se mi na tom líbí nejvíc: proč zrovna 65% a ne třeba 60% nebo 70%, to by mne fakt zajímalo. Myslím, že největší radost z toho budou mít dealeři jiných drog, a to nejen v Orlové, byť účinek na jejich konkurenci je to více než pochybný... Doufám jen, že ministr Stropnický své dceři zakáže dívat se na ty odpornosti, aby jí ještě více nezničily dětství...," zamyslel se na webu VIditelný Macek autor.

"Vsaďte se, že policie nikdy nevypátrá sprejery, kteří posprejovali některé pražské kavárny protiimigračními nápisy. Zjistilo by se totiž, že nemají s tolik proklínanými „neonacisty" vůbec nic společného. Mimochodem, už policie zjistila, kdo byli ti „neonacisté" v Thunovské ulici, dirigovaní policistou v kožené bundě?" píše dále Macek.

"Jestlipak se podaří za pomoci EU přesvědčit Rakušany, že člověk morální a politicky vzdělaný musí hlasovat proti svým zájmům? Mimochodem, všimli jste si, že v českém tisku má Hofer křestní jméno Populista?" hodnotí.

"Angela Merkelová prohlásila, že na běžence budou uplatňovány stejné modely integrace jako na Němce vyhnané z východní Evropy po roce 1945. Někdo by jí měl připomenout, že nešlo o žádné vyhnání, ale splnění jejich přání, které léta (přesně: od roku 1920) u nás hlasitě vykřikovali: „Heim ins Reich!"," uvedl v další glose.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek

Aktuálně se děje

před 29 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy