Proč jsou u nás nehorázné daně? Komentátor má bolestivou odpověď

Praha - Komentátor a publicista Miroslav Macek se přiklonil na stranu těch, kteří volají po defenestraci politiků. Dnes například prozradil, proč platí Češi tak vysoké daně.

"Pokud byste nevěděli, proč jsou u nás tak nehorázné daně, tak také z tohoto a obdobných důvodů: Poradce ministra dopravy pro kosmické aktivity Ondřej Rohlík si vydělal za měsíc více než sám ministr, v průměru 180 tisíc korun. Ministerstvo s Rohlíkem uzavřelo loni smlouvu na externí poradenství na pět měsíců za 900 tisíc korun," napsal na svém osobním webu Macek a dodal: "A defenestrace stále v nedohlednu..."

"Pentagon zdůraznil, že zatím nejsou důkazy o tom, že by na palubě zmizelého egyptského airbusu došlo k explozi. Nejmenovaný představitel úřadu uvedl, že citlivý systém satelitů snímajících infračervené spektrum žádný výbuch v místě letu stroje nezaznamenal. Kupodivu ten citlivý systém satelitů nezaznamenal ani sestřelení letadla raketou nad Ukrajinou..." glosuje další událost.

"Eurozóna je ekonomicky odsouzena k zániku: přežívá se zásadami, které evidentně selhaly, je lhostejná k demokracii, je vedena malým množství elit pro ně samotné a pomalu umírá," říká Larry Elliot, ekonomický expert britského deníku The Guardian. Macek ale podotýká, že to víme už dávno.

"Petr Adler, kanadský novinář českého původu, po zkušenosti s Radiožurnálem: Poptal jsem se poté řady kolegů a kamarádů, kteří jsou se stavem sdělovacích prostředků v srdci Evropy obeznámeni lépe než já. A dozvěděl jsem se, že tenhle způsob skákání do řeči ve chvíli, kdy má tazatel dojem, že by se dozvěděl, co nevyhovuje jeho názorům, je v Čechách zcela obvyklý. Zvláště ve veřejnoprávních sdělovacích prostředcích. A to i tehdy, kdy odpovídající neříká nic než skutečnosti. Když ty skutečnosti českému novináři z jakéhokoliv důvodu nevyhovují, neváhá použít jakékoliv neslušnosti, jen aby zastavil sdělení, které se mu nelíbí," píše komentátor na webu Viditelný Macek.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy