Bude z toho válka a pak přijde zkáza, varuje moderátor Kraus

Praha – Moderátor a bavič Jan Kraus se ve své středeční show opět pustil do komentování aktuálních témat. Neuniklo mu velké téma, které zaujalo také evropská média – a to rakouské prezidentské volby. Ty spojil s děním v Česku. A několika slovy se zastavil i u fotbalu a neustálých skandálů, které se kolem něj objevují.

„Nevím, jak vy, ale já jsem s určitým napětím sledoval, jak dopadnou ty volby prezidenta v Rakousku, tam šlo opravdu o pár hlasů. Nakonec vyhrál kandidát zelených o 30 tisíc hlasů. Já jsem spokojenej, o tom druhém kandidátovi říkali, že je to extrémní pravice a že patří k těm svobodným demokratů, nebo jak si říkají, ti jsou takový fašizoidní. Ukázalo se, jak všichni píšou, že Rakousko je rozdělené, jde o problém, který je dán uprchlickou krizí, to se odehrává v mnoha zemích. A říkal jsem si, že teď jsem zvědavý, jestli se tomu rakouskému prezidentovi povede ty Rakušany nějak sjednotit," shrnuje víkendovou volbu v sousedním Rakousku bavič.

V té souvislosti připomněl situaci v České republice. „A hned jsem myslel taky na nás, protože my vlastně už od Klause, a za Zemana taky, jsme rozdělení těma prezidentama. Klaus pořád vysvětloval, že ti volení můžou dělat, co chtějí a ti nevolení, ať si zařídí, aby byli volení, jinak že nebudou o ničem rozhodovat. A Zeman to má ještě jednodušší, ten to rozděluje na město a vesnice. Prosím vás, nenechme se do toho zatáhnout. Ono to vypadá jako legrace, ale pak je z toho válka. Nenechme se do toho zatáhnout, žádná ohniska nenávisti. Taková malá země, jako je Česko nebo Rakousko, ta když se rozdělí, tak je to úplná zkáza. Takže nenechme se," apeloval na lidi moderátor.

„A druhá věc, mám takovou prosbu – prosím, zrušte český fotbal. Zrušte ten podvod, kde lidi platí peníze a chodí na ty podvody a oni tam kopou do prázdné brány, protože je domluvené, že ten mančaft vyhraje. Rozhodčí už jsou dneska ožralí, jeden tam někde močí dokonce. A ještě na to dostávají dotace od státu jako na sport. Tohle není sport, to je podvod, to je žumpa. Dejte ty peníze mladým a dětem, ale vysvětlete jim, co je fotbal," dodal Kraus.

Související

Více souvisejících

Jan Kraus Rakousko Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR

Pražská policie dopadla celosvětově hledaného Čecha. Šel po něm Europol i FBI

Pražští kriminalisté zadrželi Čecha, který podle nich patřil k největším distributorům dětské homosexuální pornografie na světě. Z tohoto důvodu ho hledal americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) i Evropský policejní úřad (Europol). Na webu pražské policie to v úterý napsala mluvčí Kristýna Zelinková.

včera

včera

Válka v Izraeli

Hizballáh je bez vůdce. Izraelská armáda prý zabila i Nasralláhova nástupce

Izraelská armáda v pondělí provedla nálet na libanonskou metropoli Bejrút, během něhož zabila Suhajla Husajna Husajního, šéfa logistického velitelství proiránského militantního hnutí Hizballáh. Informaci potvrdila izraelská armáda v úterý prostřednictvím prohlášení citovaného agenturou Reuters. Ministr obrany Joav Gallant následně uvedl, že vysoký představitel Hizballáhu Hášim Safí ad-Dín, který byl ve frontě nahradit vůdce teroristické skupiny Hasana Nasralláha, byl pravděpodobně také zabit při náletu v Bejrútu .

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Prezident Petr Pavel jmenoval za účasti premiéra dva nové členy vlády Prohlédněte si galerii

Vláda je opět kompletní. Pavel jmenoval dva nové ministry

Prezident Petr Pavel v úterý jmenoval dva nové členy vlády na Pražském hradě. Lukáš Vlček, dosavadní poslanec, převzal ministerstvo průmyslu a obchodu po Josefu Síkelovi, který byl nominován na pozici eurokomisaře. Novým ministrem pro místní rozvoj se stal Petr Kulhánek, který dříve působil jako hejtman Karlovarského kraje a nahrazuje Ivana Bartoše, předsedu Pirátů, který byl odvolán.

včera

včera

Severní Korea (KLDR)

Na Ukrajině zřejmě bojují a umírají i severokorejští vojáci

Severokorejští vojáci pravděpodobně bojují a umírají na Ukrajině po boku ruských vojáků a očekává se, že by KLDR v budoucnu mohla vyslat další jednotky, aby podpořili Rusko v probíhajících bojích. Dnes to uvedl jihokorejský ministr obrany Kim Jong-hjun. Pchjongjang a Moskva prohlubují vojenskou spolupráci od začátku ruské invaze na Ukrajinu. 

včera

Ilustrační foto

Rusko trpí zásadním nedostatkem lidí. Plánuje náhradu vojenské služby

Rusko čelí akutnímu nedostatku pracovních sil ve zbrojním průmyslu, kde podniky hledají desítky tisíc nových zaměstnanců. Vhodných uchazečů je na pracovním trhu málo a hledání specialistů může trvat i měsíce, uvádí BBC. Výroba zbraní v Rusku prudce vzrostla v důsledku války na Ukrajině.

včera

Komunitní energetika. Posune ji nový ministr Vlček zase o kus dál?

Lukáš Vlček, nový ministr průmyslu a obchodu, se dostává ke klíčovým úkolům, jako je dokončení novely energetického zákona a implementace evropské legislativy pro komunitní energetiku. Unie komunitní energetiky vyzdvihuje jeho odborné zkušenosti a zaměřuje se na ochranu spotřebitelů a ekonomickou udržitelnost společenství v rámci tzv. lex OZE III. To naznačuje, že vládní kroky mohou mít významný dopad na rozvoj energetické spolupráce a ochranu uživatelů.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy