Ovčáček? To je nějaká nemoc? Horáček se vysmívá hradnímu mluvčímu, promluvil i o své kandidatuře

Praha – Možný prezidentský kandidát, skladatel a textař Michal Horáček si šel zaběhat s dvěma mladými reportérkami televize Prima po Roudnicí nad Labem. Při té příležitosti se přiznal, jak často sportuje, promluvil také o své možné kandidatuře na Hrad.

Horáček se přiznal, že v současné době hraje třikrát týdně tenis a že si pak o víkendu ještě hraje s kamarády, takže sportu celkem věnuje asi 5 hodin týdně. Dříve ale podle svých slov i běhal – to když se vsadil, že uběhne pět kilometrů. Tenkrát prý měl i fyzioterapeuta, trenéra a dodržoval přísný jídelníček. „Pak jsem to dokázal, běžel jsem těch pět kilometrů za 21:40," pochlubil se.

Při běhání Horáček reportérkám také ukázal roudnický zámek, který je podle něj druhým největším hradním nebo zámeckým areálem po Pražském hradu. Právě tam prý na příští rok chystá velký festival.

Pak přišla řeč i na další témata. „Necháte si Ovčáčka?" zeptala se přímo jedna z novinářek. „Co to je? To je nějaká nemoc, nebo co... Jsou na to dobré masti?" žertoval na účet hradního mluvčího textař.

Padl také dotaz na Horáčkovy plány na Hradě. „Nemám plány, jak to bude na Hradě. Vůbec ne," rychle téma smetl ze stolu Horáček.

Připomněl, že se o své kandidatuře ještě nerozhodl a že v tuto chvíli jezdí po Česku a sbírá názory lidí. Ptá se jich prý, jak se má vykonávat funkce prezidenta, co by si přáli a jestli jim něco chybí. „A já je poslouchám, moc tam nemluvím," vysvětloval.

„Já se ptám lidí, protože říct – já chci být prezident – je takové trošku ješitné, možná bláznivé. Já bych chtěl, aby to bylo obyčejné, protože ta přímé volba je vždycky jen mezi kandidátem a lidmi," myslí si Horáček.

I kdyby se nakonec rozhodl nekandidovat, cesty mezi občany za ztracený čas nepovažuje. „Je geniální tam jezdit, mě to tak obohatilo," libuje si textař s tím, že poznal místa, kam by asi jinak nezavítal.

Své konečné rozhodnutí prý sdělí ve chvíli, kdy budou jasná pravidla, za kterých bude možné kandidovat. Připomněl, že se třeba stále neví, jak se budou ověřovat podpisy lidí. Poukazuje, že se spekuluje o rakouském modelu, tedy že by lidé museli chodit na Czech Pointy. „A tam předložit doklady a taky zaplatit nějaké peníze," uvedl.

Prý má ještě dost času, aby o všem přemýšlel. Otázkou pak je, jak by se ke kandidatuře postavila jeho žena, která má vlastní kariéru. „Nikdo nekandiduje sám, ale kandiduje se svým partnerem. S takovým partnerem, který je připravený plnit svoje povinnosti," myslí si.

„Musela by být připravena, že by nějakou dobu nebyla ten hrdina svého příběhu, jako je teď, ale byla by ta dáma. A to se jí nelíbí – ona chce být za sebe, mít svůj život, dělat svou práci, získávat ocenění," uvedl Horáček. Dodal však, že její podporu má.

Související

Michal Horáček

Horáček: Je důležité, že Pavel vítězí s výrazným odstupem

Je důležité, že prezidentský kandidát Petr Pavel vítězí s výrazným odstupem, řekl ČTK textař Michal Horáček, který dnes přišel Pavla podpořit do jeho štábu v pražském Foru Karlín. Věří tomu, že Pavel projeví respekt vůči všem občanům České republiky. Senátor Pavel Fischer ocenil zvolení člověka, "za kterého se nebudeme muset stydět". 

Více souvisejících

Michal Horáček prezident čr Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe zemřel před 175 lety. Zabily ho drogy a alkohol

Před 175 lety, sedmého říjnového dne roku 1849, zemřel teprve čtyřicetiletý americký spisovatel a básník Edgar Allan Poe. Ten se zapsal do historie nejenom svými specifickými hororovými a mystickými díly, ale také skandálním způsobem života pod vlivem drog a alkoholu. Právě závislost na omamných látkách byla příčinou jeho předčasného skonu.

včera

včera

včera

AC Sparta Praha

Úspěšný návrat do Ligy mistrů. Sparta i ve druhém vystoupení bodovala

Poté, co si na úvod Ligy mistrů doma s přehledem poradila se Salcburkem, nad kterým vyhrála 3:0, čekal na pražskou Spartu o poznání těžší soupeř. V úterý se představila na stadionu úřadujícího německého vicemistra Stuttgartu. Zápas začal podle očekávání, když už po sedmi minutách hry šli domácí do vedení zásluhou Enza Millota. V prvním poločase ale Sparta dokázala hrát vyrovnaný fotbal, až dokázala vyrovnat parádní střelou do šibenice z přímého kopu od Kairinena. Duel skončil 1:1, jelikož se Spartě ve druhé půli podařilo cenný bod ubránit.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vyhlašování laureátů Nobelovy ceny za fyziologii nebo medicínu

Nobelovu cenu za medicínu získali Ambros a Ruvkun. Objevili mikroRNA

Nobelovu cenu za fyziologii nebo medicínu za rok 2024 získali Američané Victor Ambros a Gary Ruvkun za "objev mikroRNA a její roli v posttranskripční genové regulaci". Laureáty vybralo Nobelovo shromáždění Karolínského institutu ve Stockholmu, jejich jména oznámil v pondělí dopoledne generální tajemník shromáždění Thomas Perlmann.

včera

včera

Izrael varuje Írán: Skončíte jako Pásmo Gazy nebo Bejrút

Izraelský ministr obrany Joav Galant varoval Írán, že pokud se pokusí ublížit Izraeli, může čelit podobnému osudu jako Pásmo Gazy nebo Bejrút. Uvedl to server ABC News.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy