Nová kandidátka na českou prezidentku o sobě zase dala vědět. A její rodina se stydí

Praha – Aktivistka Jana Yngland Hrušková se proslavila svými videi na internetu, mnozí si ji pamatují také jako diskutující z pořadu Máte slovo Michaely Jílkové. Už také ohlásila, že se v roce 2018 hodlá ucházet o prezidentské křeslo. Jak ale přiznala její sestra, herečka Eva Hrušková, jde snad jen o hloupý vtip nebo šílenství.

Jana Yngland Hrušková žila dlouhá léta v Německu, po návratu do rodné země se z ní stala aktivistka, která bojuje proti uprchlíkům. Proslavila se vystoupením v České televizi, kdy na dotaz Martina Schwarze z iniciativy Proti projevům nenávisti odpověděla slovy „Ňuňuňu, podívejte se na něho, mladej, odkud pak přišel."

Právě iniciativa Proti projevům nenávisti teď zveřejnila úryvek videa z demonstrace, která se uskutečnila 17. září v Praze a která byla zaměřena proti uprchlíkům. „Von by mi nejradši dal do tlamy, ale bohužel.. jsou tu lidi. Nemůže se s tím nic dělat," rozjela se svým nezaměnitelným způsobem Hrušková před zástupem policistů.

„Nepotřebujete lékaře? Určitě? Jste zdravotně v pořádku?" tázal se jí jeden ze strážců zákona. „Hele, oni o mě nají strach," říká s úsměvem aktivistka. „My to myslíme dobře s váma," dodává policista. „No dyť jo, oni to myslej vyloženě dobře," pitvořila se Hrušková.

Server Aha navíc vydal rozhovor s její sestrou, kterou si většina Čechů pamatuje jako černobílou Popelku. Ta přiznala, že jí sestra-aktivistka působí v životě velké problémy. „Jsme sestry a mám ji ráda, ale když k nám jde Jana na návštěvu, musí nechat své politické názory před vstupními dveřmi a nevnucovat nám je," uvedla herečka Eva Hrušková pro server.

Příliš se jí nelíbí ani to, že se její sestra politicky angažuje. „To, že chce kandidovat na prezidentku naší země, považuji za hloupý vtip nebo projev šílenství. To snad nikdo nemůže myslet vážně," otevřeně říká Eva Hrušková. Na Facebooku přitom existuje skupina nazvaná „Jana Yngland Hrušková - kandidátka na prezidentku ČR 2018". Ta má asi 2250 příznivců. Otázkou je, nakolik jde o její podporovatele a nakolik o uživatele, kteří se u jejích videí spíše baví.

Po návratu Jany z Německa spolu sestry nějakou dobu vystupovaly v představeních pro děti. „Dlouho jsem s ní naštěstí na jevišti nestála, ale teď nás jedno představení čeká. Bojím se, jak budou lidé reagovat, až ji se mnou uvidí! Tak nějak věřím, že tohle má sestra nemůže myslet vážně a jen se jí to vymklo z ruky. Jsem mírumilovný člověk a extrémismus do naší země nepatří," dodala herečka.

Související

Jana Yngland Hrušková: Chce být prezidentkou, nebo se jen zviditelnit?

Myslí to vážně? Yngland Hrušková chce být prezidentkou, smějí se jí i na transparentním účtu

Praha - Jde zatím o jedinou ženu, která potvrdila svůj úmysl kandidovat na prezidentku Česka. Jana Yngland Hrušková je herečka, zpěvačka a aktivistka. Jako jednu z priorit si vytyčila odchod naší země z Evropské unie, zároveň si je vědomá toho, že její šance uspět jsou zejména finančně limitované. Na transparentním účtě má Hrušková jen pár stovek, ani ona se nevyhnula posměšným vzkazům, kteří ji dárci píší.

Více souvisejících

Jana Yngland Hrušková (aktivistka) prezident čr Demonstrace kvůli uprchlíkům

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy