Tvrdá kritika ČT: Funguje jako totalitní zločinecká informační organizace. Lidé ale nejsou idioti

Praha – Bývalý člen Rady pro televizní a rozhlasové vysílání, hudebník, publicista a místopředseda Alternativy pro Českou republiku Petr Štěpánek se opět pustil do veřejnoprávních médií. Ve své komentáři uvádí, že pokud si někdo myslel, že Česká televize dosáhla svého dna, hluboce se mýlí.

„Pokud by si někdo z minula myslel, že Česká televize již dosáhla svého dna, v noci z úterý na středu byl vyveden z omylu. Málokdy se vidí něco tak strašného, jako byl českotelevizní noční speciál k americkým prezidentským volbám. Amatérismus, propaganda, nevkus, šílená dramaturgie a nakonec pohřební atmosféra. Na Kavčích horách zřejmě žijí v přesvědčení, že co divák to idiot, který si alternativní informace neumí vyhledat jinde, pročež spoléhá pouze na cinknutý servis českotelevizních propagandistů. Jenže divák s mozkem v hlavě při podobných příležitostech zároveň surfuje po všech možných serverech," nebere si servítky Štěpánek.

A poukazuje, že v zahraničních médiích se divák mohl dozvědět úplně jiné věci. „Pak je ovšem, bohužel, konfrontován i s podobnými 'komickými' šílenostmi jako byla tahle. V ten samý okamžik, kdy server New York Times na svém barometru celkové prognózy výsledků už dával Trumpovi šanci na vítězství 95 %, Česká televize dál a dál diváky mystifikovala titulkem 'Boj o Bílý dům je vyrovnaný'," zlobí se politik a komentátor.

Psali jsme:
Česká televize si myslí, že jsme idioti? Nemá nikoho jiného než Moravce? Proč to platíme? Politička se rozlítila
Prostituce na ČT, za všechno může jen Rusko... Televize dostává od Paroubka jednu ránu za druhou
 

Americká média podle něj poskytují takřka dokonalý divácký servis, včetně grafiky a vyhodnocení trendů, ze kterých vyvozují aktuální závěry. „V České televizi je to obráceně. Tam mají svoji utkvělou, předem stanovenou představu, co je správný výsledek, a toho se drží, i když vývoj reality míří úplně jinam. Jeden pozitivní efekt to ale má. Pohled na ty zděšené, kyselé obličeje českotelevizních presstitutů, kteří nedokážou zakrýt svoje zklamání, že svět se netočí tak, jak by oni chtěli, je k nezaplacení," píše na svých stránkách Štěpánek.

Poukazuje také, že Trump získal více než 270 volitelů z jednotlivých amerických států, kteří ho 19. prosince skutečně zvolí. „Česká televize si aspoň zaspekulovala o konspirační teorii, že volitelé nakonec Trumpa nepodpoří. Jistě, promile takové pravděpodobnosti vyloučit nelze, nicméně v daný okamžik byly podobné spekulace dokonale trapné. Spekulovala by takhle ČT, kdyby volby dopadly obráceně?" zajímá ho.

Za doslova nechutné pak považuje prohlášení jako „Amerika se smiřuje s výsledkem voleb". „Co to je za nesmysl? Jaká Amerika? Ta, která nad Trumpovým vítězstvím jásala? V každých volbách je někdo vítěz a ten druhý poražený. Ten první spolu se svými fans jásá a těm druhým nezbývá nic jiného než se s výsledkem smířit. Ovšem ztotožňovat poraženého s celou zemí není opět nic jiného než demagogie a propaganda," zuří.

Psali jsme:
Generace spratků huláká, pohrdá tradičními hodnotami. Máme ji i u nás, rozjel se politik Musíme zrušit Českou televizi. Je to zločinecká organizace, které platíme výpalné, zlobí se politik
 

Politik se domnívá, že ČT nerespektuje etiku, podle které není dobře nebo špatně, že někdo vyhrál. „Televize musí být za všech okolností neutrální a nezúčastněná. Jenže na Kavčích horách je to jinak. Tam mají své politické milce a své politické sympatie a preference. Pročež za peníze všech podkuřují jen vybraným. Česká televize nám rovněž po celou noc servírovala titulek, že Trump nepřislíbil, že uzná výsledek voleb. I v tom ČT implikovala, že to nemůže dopadnout jinak, než že vyhraje Clintonová. Když to pak dopadlo obráceně, byla to naopak favoritka České televize, kdo porušil americkou tradici, že poražený kandidát předstoupí před své podporovatele, uzná porážku a pogratuluje vítězi. Hillary se na to musela vyspat. Že by se za to na hlavu Clintonové snesla českotelevizní kritika, jsem ovšem nezaznamenal," rýpnul si.

Připomíná také, že toto médium žije z koncesionářských poplatků. „Českou televizi si vydržujeme a platíme právě od toho, aby pískala rovinu a ne aby byla hlásnou troubou spratků a jejich politických protektorů. Pohár už přetéká. Komentáře znechucených televizních poplatníků na sociálních sítích jsou zdrcující. Čím dál více lidí si uvědomuje, že Česká televize už opět funguje jako totalitní zločinecká informační organizace a že ochrannou ruku nad tímto svinstvem drží mediální rady a parlament. Čas se krátí. Zodpovědní funkcionáři by měli vědět, že přijde doba, kdy budou voláni k zodpovědnosti," dodává ostře Štěpánek.

Související

Více souvisejících

Petr Štěpánek (ODS) Česká televize

Aktuálně se děje

před 3 minutami

Válka v Izraeli

Izrael zaútočil na Írán

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

WHO je znepokojena šířením ptačí chřipky. Případy nákazy se potvrdily i u lidí

Světová zdravotnická organizace (WHO) je znepokojena šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Podtyp H5N1 vedl v posledních čtyřech letech k úmrtí desítek milionů kusů drůbeže, přičemž nakaženo bylo i volně žijící ptactvo a suchozemští či mořští savci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy