Prezidentem bude Zeman, tvrdí bookmakeři. Sázkaři preferují Horáčka

Praha - Favoritem prezidentských voleb je podle bookmakerů sázkových kanceláří úřadující prezident Miloš Zeman. Na jeho vítězství vypsali kurzy 1,8:1 (Fortuna) až 2,3:1 (Tipsport a Chance).

Celkový objem sázek zatím dosáhl 700.000 korun, nejvíce peněz šlo na výhru Michala Horáčka. Sázkové kanceláře předpokládají, že celkové sázky nakonec překonají 50 milionů korun z posledních voleb v roce 2013. To je zatím rekordní mimosportovní událost. Prezidentské volby budou v lednu 2018.

"Největší zájem je zatím o to, že prezidentem bude Michal Horáček. Na to jsme přijali kolem 40 procent všech sázek. Na Zemana je to jen 14 procent," sdělil ČTK mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Pětina sázkařů podle něj tipuje, že prezidentem nebude ani jeden z této dvojice. Na to Tipsport vypsal kurz 3:1.

Naopak, že vyhraje Zeman nebo Horáček, bookmakeři ohodnotili kurzem 1,35:1. Na to klienti vsadili 15 procent vkladů. Zbylých 11 procent šlo na další kandidáty. "Pokud by se stal prezidentem herec Jiří Bartoška, náš sázkař by si odnesl za vsazených 500 korun v kurzu 1000:1 pěknou výhru," doplnil Hadrava. Tipsport zatím přijal sázky za 400.000 korun, nejvyšší sázka 20.000 korun šla na Michala Horáčka ještě v kurzu 6:1.

"Atraktivita voleb se bude odvíjet od toho, které osobnosti potvrdí svou kandidaturu, a hlavně, zda se úřadující prezident Miloš Zeman rozhodne svůj mandát obhájit," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna zatím přijala sázky za 250.000 korun. Polovina z nich šla na Horáčka a Zemana, a to rovným dílem. "Ale evidujeme například i osm tiketů na Jana Krause (kurz 888:1), devět tiketů na Marka Dalíka (9999:1), pět tiketů na Karla Gotta (720:1), 11 tiketů na Jaromíra Jágra (680:1) a dokonce i čtyři tikety na Luďka Sobotu (5555:1)," dodal Šrain. Nejvyšší sázka u Fortuny je 10.000 korun na vítězství Miloše Zemana v kurzu 1,9:1.

Související

Více souvisejících

Miloš Zeman Michal Horáček

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

Evropská unie

Jak zachránit Evropskou unii? Italští politici mají recept, Macron se Scholzem se přou

Evropská unie čelí zásadním neshodám mezi Francií a Německem ohledně obchodních politik. Prezident Macron varuje před „smrtí EU“ a prosazuje protekcionismus, zatímco německý kancléř Scholz zdůrazňuje nutnost otevřenosti. Téma rozděluje i další státy, jako Maďarsko a Itálii. Dva přední italští politici se ve svých nových zprávách o stavu unijní ekonomiky kriticky opřeli do Bruselu a nutnosti zvýšit ekonomickou bezpečnost a konkurenceschopnost.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 13 hodinami

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy