Čechy rozzuřil černoch v letáku Lidlu, pak se strhlo peklo. Padala slova o darmožroutech, parazitech a multikulti propagandě

Praha – Češi se na internetu bouří proti reklamnímu letáku řetězce Lidl. Nejde o cenu či kvalitu nabízeného zboží, ale o něco naprosto jiného. Lidem se nelíbí, že Lidl ve svých materiálech používá modely tmavé pleti.

„Dobrý den, mám dotaz. Proč se ve vašich letácích pro naši Českou republiku neustále objevují modelové NEGROIDN9HO typu?“ právě na to se ptá na faceboookových stránkách Lidlu paní Bohuslava. „Dobrý den, Bohuslavo, jsme v Evropě 21. století, kde spolu žijí různé rady. A protože Lidl najdete také po celé Evropě, nevidíme rozdíly. Čím více ze světa totiž poznáte, tím větší toleranci vůči jiným máte. Proto jsou naši modelové ze všech koutů světa,“ odpověděl jí obratem Lídl.

I přes toto vysvětlení se ale začaly objevovat další kritické příspěvky. „Máte o pravidelného zákazníka méně. Česko, kde žije 99,9 procent bělochů, mi černoch na letáku vadí. Udělal by tohle Lídl třeba v černošské zemi? Tyhle vaše sociální průzkumy si strčte za klobouk. Už u vás nic nekoupím!“ napsal jeden, dnes již zřejmě bývalý, zákazník.

„Proč máte v reklamním letáku černocha? Víte, že tím štvete hodně lidí, kteří ty darmožrouty a parazity nemohou ani cítit a bojí se jich… Jestliže propagujete zboží v Česku a pro Čechy, odstrańte ty multikulti p*čoviny! Zatím ještě platí, že my jsem tady doma!!! Takovouto reklamou si odradíte spousty vlastenců – zákazníků!!!“ varovala další nakupující.

Jiná nakupující pak dodává, že „Evropa je Bílá, Afrika je černá, Asie žlutá, tak to je odjakživa“. Podle ní jde o multikulti propagandu a zajímá ji, jestli to Lidl dostal „nařízeno“.

Mnozí Češi ale mají z těchto stížností legraci a obchodního řetězce se zastávají. „Prosím o více černochů v letácích, tím pádem méně rasistů v obchodech,“ napsal na Facebooku Lidlu uživatel Vít Marťan.

„Dobrý den, v reklamním letáku jsem si přečetl, že prodáváte tmavý chléb, černý čaj a arabskou kávu! Každý slušný Čech ale ví, že správně je pouze světlý chleba, bílý čaj a bílá káva. Udělejte s tím něco, nebo si u vás vlastenci už nic nekoupí a zbydou vám tak všechny buřty, knedlíky a pivo!!!“ žertoval Martin Benda.

„Jen počkejte, až si slušní Češi uvědomí, že ten pán, co jim čte zprávy na Nově, není od roku 1999 umazanej od čokolády, ale je taky černoch, respektive mulat,“ rýpnul si do kritiků černých modelů v letáku uživatel Jakub Smršín.

„Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala za pěkně připravený leták s platností od 2.1. Jsem ráda, že Váš leták cílíte na všechny zákazníky a nepodporuje xenofobní nálady v České republice. Také se mi líbí Vaše odpovědi na komentáře uživatelů, kteří si na tento leták stěžují. Vaše odpovědi jsou slušné a objektivní. Děkuji a přeji mnoho úspěchů v kvalitní propagaci Vašeho zboží,“ uvedla zákaznice Vendy Tostadová.

Související

Lidl, supermarket

Levnější potraviny v Česku? Lidl slibuje snížení cen kvůli nižší sazbě DPH

Obchodní řetězec Lidl oznámil, že promítne snížení sazby daně z přidané hodnoty do cen produktů. Od 2. ledna 2024 sníží ceny u všech výrobků, kde dochází ke změně z 15 % na 12 %. Zlevnit hodlá více než 1000 produktů 3% slevou ze sazby daně. Daňová sazba se tak u více než 1000 produktů napříč sortimentem sníží z 15 % na 9 %.

Více souvisejících

lidl černoši češi

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

včera

včera

Povodně způsobilo rekordně deštivé počasí, zjistili meteorologové

Počasí nám v září připravilo nejedno překvapení. Tím největším byla čtyřdenní srážková epizoda, která vyvolala povodně. Není se čemu divit, když dokonce padl nový rekord denního úhrnu srážek. V pátek to potvrdil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy