To říkáte slušní Češi? Miloušovi vyhrajou volby 3 miliony důchodců, spustil známý sportovec

Praha – Český silniční cyklista Leopold König už před prvním kolem prezidentské volby veřejně vystoupil na podporu kandidáta Michala Horáčka. Poukazoval na to, jak Miloš Zeman zklamal celou řadu svých dřívějších voličů. A v podobné rétorice teď pokračuje.

„Takticky i srdcem volím @m_horacek, člověk co má cit pro lidi...nefalšovaný cit. Bude dobrým prezidentem. Bude dobrým příkladem. Bude dokonce i nadějí voličů rezidenta. O tom jsem přesvědčen,“ uvedl ještě před prvním kolem na twitteru sportovec.

Před prvním kolem proto nabádal mladé lidi, aby šli a odevzdali svůj hlas. „Millenials! generace Y,Z! Hrr na ně, věřím vám! Před dnešní kalbou se zastav na okrsku a hoď jim to tam,“ psal na sociálních sítích König. Později dodal: „Sorry Miloši když říkám hrr na ně netušil jsem že to někdo veme doslova....holky holky...“ Reagoval tak na útok ukrajinské aktivistky, která se přímo ve volební místnosti vrhla na Zemana.

Fakt díky borci, udělali jste pro to vše co bylo ve vašich (kolikrát i přes vaše síly) moc si toho vážím, nikdo z nás tady si to nedovede ani představit čím jste si poslední měsíce prošli @m_horacek @MarekHilser @PavelFischer @MirekTopolanek.Děkujeme ??

— Leopold König (@LeopoldKonig) 13. ledna 2018

König se opakovaně ohradil nejen proti Zemanovi, ale i proti premiérovi a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. „Člověk se vrátí z tréninku, otevře Twitter a...k*nda sem, Babiš tam,“ postěžoval si. „Mám radost, když čím dál více lidí zjišťuje, že Babiš není vůbec o nic lepší než politici, na které celou dobu útočí,“ uvedl před několika dny na svém facebookovém profilu.

„Mnohem horší skutečností je fakt, že nikdo z těch 'zlých' politiků neovládá a nekoncentruje tak velkou mediální a ekonomickou moc jako Andrej. Pokud bude zvolen jeho 'politický partner' Miloš Zeman, kterému Babiš v roce 2013 nemohl přijít na jméno (což bylo oboustranné) a doporučoval ho nevolit z důvodů politicko-korupčních (ano toho stejného Miloše, se kterým jdou ruku v ruce vstříc vysněné moci, ve které se bude "makat"), z lidí se stanou kontrolovaní zaměstnanci anofertu, které bude řídit oko Nejvyšší. Sem tam na úkor té demokracie, která je dnes stejně už jen takovým prázdným pojmem, kterým se ohánějí i extremisté nejhrubšího zrna. To všechno by se stalo i přes naprostý nesouhlas dvou třetin obyvatel České republiky, bez mandátu, po marketingovém výplachu, který u nás nemá obdoby a ve stínu 'novodobé' demokracie,“

Königův kandidát Horáček sice nepostoupil, přesto dál apeluje na mladé, aby šli k urnám a volili. „Čau lidi pokecali jste s babičkou a dědou? Je jich něco pod 3 miliony a budou to právě oni kdo Miloušovi vyhrajou volby,“ varoval.

Plivete vymyšlenou špínu na ostatní, vyhrožujete smrtí, jste figurky, které ovládají skrze strach, vytváříte atmosféru negativno level 100, sdílíte konspirační teorie a k tomu všemu si říkáte poctivý slušní Češi??? Shlédli jste se v tomto tweetu? Bravo?

— Leopold König (@LeopoldKonig) 18. ledna 2018

Hodně tvrdě zkritizoval ty, kteří v posledních dnech šíří dezinformace. „Plivete vymyšlenou špínu na ostatní, vyhrožujete smrtí, jste figurky, které ovládají skrze strach, vytváříte atmosféru negativno level 100, sdílíte konspirační teorie a k tomu všemu si říkáte poctivý slušní Češi??? Shlédli jste se v tomto tweetu? Bravo,“ napsal cyklista na twitteru.

Související

Více souvisejících

Leopold König (cyklista) prezidentské volby 2018 Boj proti dezinformacím a fake news Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

před 7 hodinami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 12 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

před 12 hodinami

Proč došlo k atentátu na Fica? Policie zjistí, jestli byl útočník zradikalizovaný

Pokud někdo úmyslně radikalizoval pachatele atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD), policie to zjistí stejně, jako to udělala v případě dvojité vraždy na Zámecké ulici v Bratislavě. Řekl to publicista Juraj Hrabko v rozhovoru pro TASR TV.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy