Sv*ně zlodějský, ubožáci! Taxikáři to schytávají od lidí kvůli jejich protestu

Praha - Taxikáři se opět sjeli na pražský Strahov, kde hromadně protestují proti firmě Uber, která funguje prakticky na stejném principu jako taxislužba. Taxikářům jde zejména o to, že řidiči Uberu nemají žádnou licenci.

Sdružení českých taxikářů na svém facebookovém profilu zveřejnilo výzvu všem taxikářům, aby se i v pondělí 12. února opět zapojili do protestní jízdy centrem Prahy. Na Facebooku musí však správci účtu i někteří taxikáři odrážet útoky lidí, kteří si stěžují na extrémně pomalou jízdu taxikářů. Mnoho lidí paradoxně v komentářích píše, že budou jezdit radši přes aplikaci Uber.

"Radši Uber než tyhle zloději taxikářský," napsal jeden ze stěžovatelů v diskuzi. "Když chcete blokovat, tak proč omezujete běžný lid, proč nezablokujete ministerstva, vládní budovu, magistrát??? Na to nemáte koule, ubožáci!" napsal ostrý vzkaz další občan, který není z protestu taxikářů nadšený.

"Děláte ostudu všem slušným taxikářům, kterých je naštěstí většina. Těch pár set, co se akce účastní, asi nemá co dělat, že...," uvedl jeden z taxikářů, jenž se do diskuze zapojil. "Taxikáři, zkuste se nad sebou trochu zamyslet. Ti, které svojí pomalou jízdou zdržíte, vám fakt fandit nebudou. Takovými akcemi si veřejnost opravdu nenakloníte," míní další.

"Zase budou Ubery plné," poznamenal diskutující. "Souhlasím, že v této republice je bordel. Takže ať to jde každý řešit svoje problémy s nefunkčním státem tím, že pude blokovat dopravu ve městě. To je fakt i*iotský nápad. To tady asi bude vypadat jak za války. Problém je, že každý nemá prostředky - hodně aut, traktory a náklaďáky, aby to udělal. Problém je, že vy si berete ostatní občany jako rukojmí a trestáte ty, kteří váš problém nezavinili. Proč nejdete blokovat výjezd před Ministerstvem dopravy? Jak by se líbilo tobě, kdybych já, protože mám pocit, že finančák se mnou nejedná fér, šel zablokovat výjezd z tvé ulice. Asi bys byl nas*aný. Přesně takhle se vy ale chováte. Nakonec si škodíte jen sami sobě, lidi jsou na vás nas*aný čím dál tím víc a ženete je do náruče Uberu a podobných firem. Já sám jsem projezdil taxíkem cca 1500 měsíčně, od dob loňské blokády cesty na letiště už sem si taxíka nezavolal a nezavolám a jezdím zásadně s Uberem. Stejně jako několik mých dalších přátel," napsal jednomu taxikáři nespokojený diskutér, kterému se však dostalo odpovědi.

"To je stále dokola. Ty si myslíš, že nás baví stávkovat, že jsme opravdu všichni de**lní? Je tu někdo schopný férové pochopit, že čekáme 2 roky a 2 roky posloucháme jen sliby? Každý, kdo je zahnaný do kouta, dělá už jen věci, aby se zachránil. A to je náš případ," uvedl jeden z řidičů taxislužby. 

Související

Letiště Václava Havla Praha

Oficiální taxislužbou pražského letiště bude Uber, garantuje cenu jízdy předem

Taxislužbu na Letišti Václava Havla Praha bude od jara příštího roku nově provozovat společnost Uber. Zvítězila v koncesním řízení, do kterého se přihlásili dva uchazeči. Uber v něm garantoval pevně stanovenou cenu jízdy předem či zajištění dopravní obslužnosti v režimu 24 hodin denně. ČTK dnes o tom informovala mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Dosud provozují smluvní taxislužbu na letišti společnosti TAXI Praha a FIX.

Více souvisejících

Uber Taxi protest taxikářů proti Uber (Praha 9.2.2018)

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy