Odporné a zavrženíhodné. Bývalý novinář ČT se naštval sepsal dopis pro Zemana

Praha – Někdejší výrazná tvář České televize Adam Komers dal jasně najevo, jak se dívá na to, že v čele vlády stojí premiér, který spolupracoval se Státní bezpečností (StB). Na sociálních sítích dokonce přiznal, že zvažuje poslání otevřeného dopisu na Pražský hrad.

Komers na Kavčích horách pracoval jako redaktor, zástupce vedoucího zpráv, šéf regionů a byl také odborářem, který se stal jednou z tváří stávky proti Janě Bobošíkové. Přestože v ČT už v roce 2016 skončil, politickou situaci v České republice komentuje dál.

„Kdybych byl, náhodou, v příštím životě estébákem, chtěl bych mít hroší kůži a krycí jméno Andrej!“ uvedl poté, co slovenský soud zamítl žalobu Babiše, který si stěžoval, že je neoprávněně veden v archivních svazcích někdejší československé tajné policie StB jako agent.

„Teď ještě aby zmatené české obyvatelstvo pochopilo, že býti aktivním estébákem bylo něco odporného a zavržení hodného a pro společnost je to stále něco vysoce nebezpečného...“ posteskl si někdejdí novinář ČT. Naznačil také, co by s Babišem udělal on sám. „Teď bych dal Andrejovi čas k dobrovolnému odchodu do konce týdne a potom holt hybaj do ulic!“ uvedl.

Poukázal také na to, že v minulosti by Babiš za těchto podmínek premiérem být nemohl. „Rád bych tímto znovu srdečně poděkoval ČSSD a KDU-ČSL, díky jejich hlasům totiž může být nyní estébák českým premiérem!“ postěžoval si Komers. V zahraničí by se podle něj něco takového stát nemohlo. „Umí si někdo představit, že by byl třeba v Německu kancléřem agent Gestapa?“ napsal na facebooku.

Prozradil také, že asi napíše na Hrad formou otevřeného dopisu stručný dotaz. „Pane inženýre, před časem jste odmítl jmenovat profesorem člověka s odůvodněním, že spolupracoval s komunistickou tajnou policií zvanou STB. Nyní chcete jmenovat premiérem někoho, kdo je dokonce soudem potvrzeným agentem STB, jinými slovy aktivním spolupracovníkem zločinecké organizace, která vědomě ničila životy celých generací,“ shrnuje postoje Miloše Zemana bývalý redaktor ČR.

„Jak si má vnímavý občan tento rozpor ve vašem rozhodování vysvětlit? Pokud mi chcete namluvit, že pan agent STB Bureš zvítězil ve volbách, pak si předem dovolím namítnout, že konečný soudní verdikt přišel až po volbách a přesně tohle je situace, na kterou musí moudrá hlava státu reagovat, ostatně proto dostává tuto ústavní pravomoc. Ne k politickému intrikaření a kupčení, ale ke korekcím případných excesů. Domnívám se, že soudně potvrzený agent komunistické Státní bezpečnosti v roli předsedy Vlády České republiky takovým excesem bezesporu je. Očekávám vaši brzkou odpověď a ještě lépe konkrétní čin ve smyslu zamezení výše popsaného excesu, neboť, jak jste sám několikrát pravil, jenom blbec nemění své názory,“ citoval ze zamýšleného dopisu Komers.

Související

Andrej Babiš

Andrej Babiš má covid a ruší plánovaný program

Doby velkých obav z covidu-19 jsou sice pryč, ale neznamená to, že se tato nemoc vytratila z populace. Přesvědčil se o tom expremiér Andrej Babiš (ANO). Ve videu na sociální síti oznámil příznivcům hnutí, že má covid a z toho důvodu musí zrušit plánovaný program.

Více souvisejících

Andrej Babiš StB

Aktuálně se děje

před 18 minutami

Sergej Lavrov

Lavrov přiznal, že Rusko a Čína už vojensky spolupracují

Moskva a Peking nepotřebují vytvářet společnou vojenskou alianci, protože armády obou zemí již úspěšně spolupracují bez nutnosti spojovat se do nějaké organizace, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro arabský zpravodajský kanál Sky News Arabia. 

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Povodně v ČR končí, to nejtěžší teprve přijde. Armáda, hasiči i dobrovolníci likvidují škody

Okolo deváté hodiny ranní už v Česku bylo pouze 32 míst, kde se vyskytoval některý ze stupňů povodňové aktivity. Jak ale nebezpečí postupně odchází, nastává čas likvidace následků. Kromě dobrovolníků se do ní zapojují i hasiči a armáda.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy