Známý novinář z ČT si došlápl na Zemana a zkritizoval úplně všechno, co v poslední době udělal

Praha – Jan Moláček, český novinář, moderátor a reportér, který v minulosti působil také jako zahraniční zpravodaj ČT, se pustil do prezidenta Miloše Zemana a jeho chování po prezidentských volbách. Poukazuje na to, že to, co předvedl, by si státník dovolit neměl.

„Každý normální politik po vyhraných volbách vysloví poraženému soupeři aspoň formálně uznání. Miloš Zeman nenašel pro Jiřího Drahoše jediné slůvko. Každý normální politik se po vyhraných volbách snaží oslovit i voliče svého protikandidáta. Obvykle řekne, že chce být 'prezidentem všech', hájit i jejich zájmy, sjednotit národ nebo tak něco,“ napsal na sociálních sítích Moláček.

Prezident se ale zachoval jinak. „Miloš Zeman jim vzkázal: 'Shut up!',“ připomněl známý novinář, který kromě ČT působí i v Českém rozhlase. 

„Každý normální politik se v inauguračním projevu věnuje otázkám klíčovým pro jeho zemi. Pokud tato země čirou náhodou ve stejný rok slaví 100 let od svého vzniku, je nemyslitelné, aby to ignoroval. Miloš Zeman Českou republiku v inauguračním projevu ignoroval prakticky úplně. Věnoval ho téměř výhradně sobě samému, agendě svých spojenců v parlamentu a svým osobním antipatiím,“ vytknul Zemanovi.

Poukázal také na prezidentovy nevhodné výroky týkající se nedávné demonstrace. „Každý normální politik, pokud proti němu lidé demonstrují, tak řekne, že je to jejich právo, které on respektuje, i když s nimi nesouhlasí, a že se nebrání diskuzi, nebo něco v tom smyslu. Miloš Zeman jim vzkázal, že jsou chudáčci,“ zdůraznil Moláček.

„Každý normální politik aspoň předstírá, že mu jde o budoucnost jeho země. Miloš Zeman slaví, že budoucnost je na pět let jeho a jeho věrných. S tím vším se ale v Česku posouvá i vnímání toho, co je v politice normální. Bohužel, přesně opačným směrem, než bychom potřebovali,“ varuje na závěr.

Související

Více souvisejících

Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Aktualizováno před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 4 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Izrael: Část íránských raket jsme sestřelili, hrozba dalšího útoku pominula. Izraelci opouští kryty

Izraelská armáda oznámila, že obyvatelé Izraele mohou opustit protiletecké kryty, protože bezprostřední hrozba útoků z Íránu "prozatím" pominula. Záchranáři v Tel Avivu hlásí dva lehce zraněné osoby v důsledku šrapnelů a několik dalších osob bylo ošetřeno kvůli lehkým zraněním, která utrpěli při úprku do úkrytu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy