Radim Jančura prodává Student Agency, zůstanou mu autobusy a vlaky

Praha – Firma Student Agency patří k nejznámějším tuzemským značkám. Skoro každý už někdy cestoval žlutým autobusem nebo si na jejich pobočce kupoval letenku. Firma teď ale bude údajně měnit majitele, Radim Jančura se jí chce zbavit.

Prodejce letenek a zájezdů Student Agency už nebude Jančurovi patřit. Ten si však ponechá firmu RegioJet, pod kterou spadají jeho vlaky a autobusy. Doprava tak stále bude Jančurova.

Jakou může mít taková společnost cenu? Podle Hospodářských novin za ni bude chtít Jančura zhruba miliardu. Odborníci na byznys to odhadli na základě hospodářských výsledků společnosti za poslední dobu.

Aleš Ondrůj, mluvčí společnosti Student Agency nicméně pro Hospodářské noviny tvrdí, že prodej firmy "není na pořadu dne". "Jako úspěšná firma, která je jedničkou v řadě oborů, je samozřejmě dlouhodobě a opakovaně oslovována potenciálními zájemci, kteří projevují zájem. Soustředíme se ale dále na vlastní rozvoj byznysu a jeho jednotlivých částí." dodává.

Dokumenty firmy nicméně hovoří jasně. Jančura se prodeje zájezdů a letenek zbavuje, utržené peníze chce investovat do rozvoje autobusů a vlaků. Svoji taxislužbu Tick Tack prodal před necelým půl rokem.

Jančura v současnosti také vede právním spory se svojí exmanželkou. Ta jej žaluje kvůli údajně nedoplacenému výživnému a po dopravním magnátovi žádá pět miliónů korun. Jančura je ochoten dát tři milióny.

Oba manželé spolu žili pouhých pět let a to mezi lety 2012 a 2017. Vztah podle informací Blesku od začátku nebyl ideální a jeho krach tak mnohé nepřekvapil. Manželství také zůstalo bezdětné.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Koronakrize mění poptávku po letenkách, řada lidí stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky. Vyplývá to z informací prodejců letenek pro ČTK.

Více souvisejících

student agency Radim Jančura Obchody doprava regiojet

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 35 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy