Herečka se pustila do prezidenta: Zemana baví, když rozděluje lidi. Provokuje a nenávist přiživuje

Praha - Herečka Anna Polívková se domnívá, že prezidenta Miloše Zemana baví přiživovat nenávist a provokovat. Ale na druhou stranu nesouhlasí s tím, že někdo je hlupák jen proto, že ho volil.

Herečka Anna Polívková hraje v novém filmu Po čem muži touží hraje muže v ženském těle. Moderátorku DV TV Danielu Drtinovou proto zajímalo, zda by si chtěla někdy vyzkoušet opačnou situaci – být den ženou v mužském těle.

V těle politika, premiéra či prezidenta. Herečka byla nejprve zaskočena, nakonec ale přiznala, že si neumí představit, že byla v těle Miloše Zemana či premiéra Andreje Babiše.

„Ve filmu je to tak, že jeho mysl je v mém těle. Takže kdyby moje mysl mohla být v jejich těle, tak by to vlastně mohlo být zajímavé. Ale ta fyzická představa je strašidelná…. Ale když by člověk mohl říct: 'jé, promiňte, co já to dělám, proč se takhle chovám'. To bych asi možná ráda realizovala. Představuju si, že se jednou pan prezident probudí a řekne si: 'jé, proč já ty lidi rozděluju',“ posteskla si herečka.

„Mně vlastně nevadí politika, jen mě poslední dobou děsí to, jak se poslední dobou rozdělují lidé. Jak se nebaví kamarádi, rodiny se kvůli ní rozhádávají. To opravdu vymyslel pan prezident – a to je mi líto.,“ přiznala herečka.

Vadí jí prý ale ještě jedna věc. „Často se ozývají vulgární nadávky…. Já respektuji, že je to náš prezident. Ale je mi to líto. Ráda se bavím s lidmi, ráda se bavím o všem a poslední dobou to občas nejde,“ myslí si Polívková.

Právě tuhle situaci podle ní Zeman vyprovokoval a ještě ji přiživuje. „A asi ho to baví,“ myslí si Polívková. Zároveň prý ale nesouhlasí s tvrzením, že kdo volil Zemana, je hlupák. Spíše se prý zajímá o to, proč mají lidé opačný názor než ona.

Lid podle ní nemá rád, když se herci vyjadřují k politice. „Částečně tomu rozumím, ale částečně si říkám, že když se někdo o politiku opravdu zajímá, tak ať se vyjadřuje,“ dodala herečka.

Související

film Po čem muži touží 2

RECENZE: Po čem muži touží 2 uráží muže i ženy záplavou stereotypů

Řemeslně zvládnutá komedie s Annou Polívkovou, Jiřím Langmajerem a Markem Taclíkem je plná archetypů a sexistických stereotypů. Snímek je tak spíše hezky nasnímanou koláží, která vrství jeden pokleslejší fór za druhým, což má budit dojem nápadité společenské satiry. Výsledný dojem je však spíše tristní. Měli byste se snímku skutečně vyhnout?

Více souvisejících

Anna Polívková Miloš Zeman

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy