Matějská pouť startuje, nabídne stovku atrakcí

Na holešovickém Výstavišti v Praze dnes začíná Matějská pouť. Stejně jako loni nabídne přibližně stovku atrakcí. Její součástí bude i paintball, expozice animačního studia Pixar, bavorská restaurace nebo farmářské trhy konané každý pátek, sobotu a neděli. Pouť, kterou každý rok navštíví desetitisíce lidí, potrvá do 22. dubna.

Letos poprvé po více než 50 letech nenajdou návštěvníci v dolní části areálu starou horskou dráhu, které byla vypovězena nájemní smlouva. Podle organizátora potřebuje generálku. Vrátí se ale řada zahraničních oblíbených atrakcí a připraveny jsou i novinky jako italská bobová dráha nebo 28 metrů vysoké obří kolo. Víkendové vstupné činí 30 korun, ve všední dny je vstup zdarma.

Také letos se 1. dubna uskuteční charitativní den pro děti z dětských domovů, azylových domů a handicapované děti. Vedle volného vstupu na atrakce je čeká i hudební vystoupení.

Historii Matějské pouti eviduje Národní knihovna v záznamech od roku 1595, díky únorovému termínu svátku svatého Matěje jde o první jarní pouť v Evropě.

Související

Ilustrační foto

Začala tradiční Matějská pouť. O které atrakce je největší zájem?

První tisíce dětí i dospělých vyrazily na pražské holešovické Výstaviště, kde dnes začala Matějská pouť. Ze 115 atrakcí, pro menší i větší odvážlivce, mohou lidé vybírat do 13. dubna. Součástí akce jsou i farmářské trhy a den pro handicapované děti a děti z azylových a dětských domovů.
Ilustrační foto

Matějská pouť nabídne víc zábavy než loni, novinkou bude atrakce King

Matějská pouť, která letos začne 22. února, nabídne na pražském Výstavišti 115 atrakcí, o 15 více než loni. Ceny zůstaly stejné jako loni, tedy od 30 do 150 korun. Novináře o tom dnes informoval organizátor Václav Kočka starší. Letošní novinkou bude například 55 metrů vysoké kolo s uzavřenými kabinkami nebo atrakce zvaná King, která návštěvníky přetáčí různými směry.

Více souvisejících

Matějská pouť Praha

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Víkendové počasí: Konec zimy a návrat jara. Meteorologové slibují příjemné teploty

Česko má před sebou ještě jednu mrazivou noc, již v pátek ale teploty překročí 10 stupňů. Oteplení pak bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu a během příštího týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) avizuje, že bude až 25 °C. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy