Eva Holubová se naštvala na voliče Babiše: Mají zdevastovaný mozky. Naše generace musí vychcípat

Herečka Eva Holubová patří k hlasitým kritikům premiéra Andreje Babiše i prezidenta Miloše Zemana. Teď se opřela tvrdě nejen do nich, ale i do Čechů, kteří je volí. Podle ní bude třeba, aby její generace, která podle všeho hnutí ANO volí, "vychcípala".

Holubová patří k těm celebritám, které často a rády komunikují s lidmi přes instagram. „Mám to ráda, neboť se díky tomu dostávám mezi normální lidi, mohu si s nimi povídat. Nemám čas na to, abych šla do hospody,“ přiznala v rozhovoru pro DVTV. Právě tam píše a diskutuje nejen o své práci a volném čase, ale i o politice.

Herečka dává jasně najevo, že se současnou situací spokojená není. „Demokracii cítím jako občanskou povinnost. Jsem z generace, které lhali o minulosti, bála se budoucnosti a štvala ji přítomnost,“ připomíná.

„Pak jsem se seznámila s Olgou Havlovou a pod jejím vlivem jsem se ze sametové revoluce vydrápala jako občanka. A já už si to nedám vzít,“ zdůrazňuje herečka, který tvrdě vystupuje proti současné vládní garnituře. „Musí se pořád bránit, i když vás to štve,“ burcuje, že lidé za svobodu bojovali i mnohem víc. 

Na premiérovi Andreji Babišovi (ANO) nenechala nit suchou. Nechápe prý, jak může chtít řídit stát jako firmu. „To on je můj zaměstnanec, nechápu, že ho lidi volí,“ diví se. Podle ní Babiše zřejmě volí právě její generace. „Asi musíme vychcípat a musí nastoupit noví bojovníci,“ posteskla si. „Ale lidi možná chtějí zapomenout, jsou to zdevastovaný mozky,“ dodala. 

Související

Eva Holubová: Žijeme v těžké době, agrese Putina připomíná rok 1968

Eva Holubová: Žijeme v těžké době, agrese Putina připomíná rok 1968

V současnosti žijeme v těžké době, agrese ruského prezidenta Vladimira Putina mi připomíná rok 1968, řekla dnes novinářům česká herečka Eva Holubová na slovenském filmovém festivalu Art Film Fest před převzetím ocenění od jeho organizátorů za mimořádný přínos v oblasti hereckého umění. Do programu festivalu byl zařazen také známý film Pelíšky, ve kterém Holubová hrála a který zachytil i invazi vojsk zemí Varšavské smlouvy do Československa ze srpna roku 1968. Loni Rusko vojensky napadlo Ukrajinu.

Více souvisejících

Eva Holubová Andrej Babiš Miloš Zeman Hnutí ANO

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 32 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 2 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 3 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 3 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Ukrajina dá stovky milionů eur na nákup dronů

Ukrajinská vláda se rozhodla zvýšit finanční částku vyčleněnou na nákup dronů, a to o dalších 15,5 miliardy hřiven (přibližně 367 milionů eur). Oznámil to v úterý ukrajinský premiér Denys Šmyhal.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Paul Auster

Zemřel slavný americký spisovatel Paul Auster

Ve věku 77 let zemřel v noci na středu ve svém bytě v newyorské čtvrti Brooklyn americký spisovatel a scenárista Paul Auster. Příčinou smrti byly komplikace spojené s rakovinou plic. Austerovo úmrtí pro deník The New York Times potvrdila Jacki Lyndenová, která se s ním přátelila.

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

EU se chystá na maďarské předsednictví. Michel vysvětlil, proč se ho neobává

Předseda Evropské rady Charles Michel nemá obavy z nadcházejícího půlročního předsednictví Maďarska v Radě Evropské unie. Podle serveru index.hu to vyplývá z Michelova rozhovoru, který poskytl v Bruselu evropským médiím.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy