Lidé se mohou naposledy rozloučit s hercem Bořivojem Navrátilem

Praha - V pondělí se ve velké obřadní síni ve Strašnicích od 14.00 uskuteční poslední rozloučení s hercem Bořivojem Navrátilem. Umělec, který ztvárnil bezpočet divadelních i filmových rolí, podlehl na konci října ve věku 78 let rakovině.

Nejvýraznější hereckou stopu za sebou Navrátil zanechal v Národním divadle, kde působil od 60. do začátku 90. let minulého století a vytvořil zde více než stovku rolí.

Kromě Národního divadla si zesnulý herec vyzkoušel během své dlouholeté kariéry scény Divadla Na Zábradlí, v Dlouhé, Divadla pod Palmovkou nebo Divadla v Celetné.

Zahrál si také řadu známých filmových rolí. Objevil se například ve filmech Už zase skáču přes kaluže, Ucho, Osada havranů, Lásky mezi kapkami deště, Pozor, vizita!, Anděl s ďáblem v těle, Sestřičky, Knoflíkáři, Co chytneš v žitě, Všichni moji blízcí, Útěk do Budína nebo v seriálech Návštěvníci, Redakce či Ulice.

Herec Bořivoj Navrátil se narodil 26. září 1933 v Kroměříži. Studoval gymnázium, ale po absolvování kvarty přešel na obchodní akademii. Divadlu se začal věnovat v roce 1951 v tzv. Mládežnickém studiu Horáckého divadla a v sedmnácti letech začal hostovat v představeních profesionálního souboru.

Když dostudoval JAMU, získal první angažmá v Českém Těšíně, poté hrál v Opavě a Ostravě. Cestu do Prahy mu otevřela v roce 1961 role Romea. V roce 1992 odešel z Národního divadla kvůli změně vedení a později dostal nabídku od režiséra Petra Lébla na hostování v divadle Na zábradlí. Svoji kariéru také spojil s Divadelním spolkem Kašpar.

Související

Bořivoj Navrátil

S Bořivojem Navrátilem se herci loučili dlouhým potleskem!

Praha - Poslední rozloučení s hercem Bořivojem Navrátilem se uskutečnilo v pondělí ve Velké obřadní síni ve Strašnicích v Praze, přišli i herci Eliška Balzerová nebo Rudolf Hrušínský. Navrátil zemřel 1. listopadu ve věku 78 let po těžké nemoci.

Více souvisejících

Bořivoj Navrátil

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy