EU vnímá Čechy jako občany třetí kategorie, jichž se stát neumí zastat!

České Budějovice - Vedení podniku Madeta rozčaroval výrok Evropskéhou soudního dvoru o zákazu používání názvu pomazánkové máslo. Jde o místní specialitu, na níž jsou Češi desítky let zvyklí, řekl ve čtvrtek agentuře Mediafax generální ředitel podniku Milan Teplý.

Madeta je mlékárnou, která v roce 1977 pomáhala pomazánkové máslo vyvíjet a dostat je na tuzemský trh. "Dosud jsme do jeho podpory investovali značné prostředky. S máslem se spotřebitelům určitě neplete, jde o místní specialitu, na kterou jsou Češi desítky let zvyklí," řekl Teplý.

Vedení Madety je podle Teplého rozhodnutím soudního dvora značně rozčarováno. "Výsledek nás velmi zklamal. Evropská unie tím občanům České repubĺiky dala zřetelně najevo, že je vnímá jako občany třetí kvalitativní kategorie," dodal Teplý.

Vedení společnosti tento verdikt přičítá tomu, že české státní orgány se lidí neumějí dostatečně zastat. "Roli zřejmě hraje i skutečnost, že EU na českém trhu chystá komerční prostor pro nějakého zahraničního výrobce, který sem bude exportovat další podřadnou potravinu, která jinde v Evropě kvalitativní ukazatele nesplňuje," sdělil Teplý.

"V pátek ráno se vedení společnosti Madeta sejde, aby spočítalo škody, které nám coby největšímu výrobci v republice tímto verdiktem vznikly. Řádově je odhadujeme na stovky tisíc korun. Obaly na pomazánkové máslo, které máme na skladě, budeme používat i nadále, protože tyto už tak velké škody nehodláme ještě více zvyšovat," doplnil Teplý.

Související

Více souvisejících

EU (Evropská unie) Pomazánkové máslo

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 33 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy