Šokující plat exšéfa Sazky Hušáka! Bral miliony, měl vlastní letadlo i kuchaře

Praha - Pohádkový plat navýšený o milionové odměny, soukromé letadlo, kuchař, auto s řidičem. To je jen část z výčtu luxusních podmínek, které exšéf Sazky Aleš Hušák čerpal z této sportovními kluby vlastněné firmy.

Server ihned.cz zveřejnil šokující výčet benefitů někdejšího nejmocnějšího muže loterijního byznysu v zemi. Aleš Hušák nastoupil v roce 1996 s platem 350 tisíc korun a předpokládanou maximální odměnou 24,5 milionu korun za rok. K tomu dostal služební auto, 50 tisíc na výdaje, ochranku a všemožná pojištění. Říkáte si, že lepší to být nemůže? Může.

Hušákův plat postupně narůstal, stejně jako potenciální odměny a další benefity. Již v roce 2001 pobíral půlmilionu měsíčně, odměny dosahovaly 56 milionů a k tomu dostal řidiče, úhradu výloh na dovolené pro celou rodinu a řidiče atd.

A pozor. Ani to není všechno. V roce 2007 pobíral dokonce 930 tisíc korun měsíčně, odměny činily ročně maximálně 104,16 milionu korun a případné odstupné činilo 13,95 milionu korun. K tomu dostal soukromého kuchaře, soukromé letadlo a sedadla v Sazkou vybudované Areně.

To všechno Hušákovi schválili sportovní svazy České republiky, které ovládaly Sazku až do jejího krachu. Ten přišel v roce 2011 vinou Hušákových megalomanských plánů, mimo jiné výstavba multifunkční Areny ve Vysočanech. Ta přišla na několik miliard korun a ani kolos s obrovským obratem, jakým byla Sazka, to nezvládl zaplatit.

Hušák se poté z čela firmy poroučel, firma zkrachovala a převzaly ji společně firmy PPF, a.s. a KKCG. Následně KKCG odkoupila podíl od PPF a stala se jediným vlastníkem.

Na Aleše Hušáka je momentálně podána žaloba, kdy sportovní svazy požadují alespoň částečnou kompenzaci za krach Sazky. Hušák se ale brání, že všechny jeho kroky schvalovali akcionáři, tedy sportovní svazy.

Související

Hušák, Aleš

Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem, Ústavní soud stížnost odmítl

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Více souvisejících

Aleš Hušák Sazka

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 45 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy