Zametá Koudelka stopy o podílu na amnestii? Jeho články zmizely

Praha - Zdeněk Koudelka, podle advokáta Hasenkopfa autor amnestie, smazal všechny své příspěvky na blogu týkající se amnestie. Zametá snad stopy?

Zdeněk Koudelka, neúspěšný kandidát na ústavního soudce a současně státní zástupce, na blogu serveru Aktuálně.cz obhajoval novoroční amnestii v několika článcích. Nad správností prezidentova kroku nepochyboval.

První článek k tomuto tématu uveřejnil hned druhý den po vyhlášení. Tento článek umístil na svém webu i exprezident Klaus. Jenže z blogu teď tento i všechny ostatní články o amnestii zmizely.

Právě první článek z 2. ledna označil advokát Hasenkopf za velmi podobný s materiálem dodávaným spolu s amnestií Hradu.

"Je nabit informacemi o amnestii, má čísla, kterou v tu dobu ještě nikdo jiný neznal. Obsahuje pasáže, které jsou takřka doslova shodné s pasážemi z materiálu "otázky k rozhodnutí", který byl jakousi "důvodovou zprávou" a součástí návrhu amnestie, o kterém se já domnívám, že vznikl na ministerstvu spravedlnosti nebo v jeho úzkém okolí," píše doslova Hasenkopf.

Související

Zdeněk Koudelka Rozhovor

25 let od opoziční smlouvy. Navzdory nálepkování zajistila stabilní vládu a snížila schodek rozpočtu, míní Koudelka

Před čtvrtstoletím, 9. července 1998, uzavřely dvě tehdy nejsilnější tuzemské politické strany Smlouvu o vytvoření stabilního politického prostředí v České republice, známou jako opoziční smlouva. Výsledkem byla jednobarevná vláda vítěze voleb, ČSSD vedené Milošem Zemanem, tolerovaná druhou stranou v pořadí, ODS v čele s Václavem Klausem. Ačkoliv se proti tomuto uspořádání kriticky vymezovaly menší politické subjekty a část veřejnosti i médií, mezi voliči ČSSD a ODS mělo nezanedbatelnou podporu, uvádí v rozhovoru pro server EuroZprávy.cz politolog a právník Zdeněk Koudelka. 
Budova Nejvyššího správního soudu v Brně

Advokát napadl u Nejvyššího správního soudu omezení setkávání

Advokát Zdeněk Koudelka navrhl Nejvyššímu správnímu soudu (NSS), aby zrušil sobotní opatření ministerstva zdravotnictví omezujíci setkávání lidí. Podle advokáta narušuje právo na soukromí, rodinný život či projevování náboženské víry. Resort navíc postupoval chybně, když opatření vydal bez předchozího souhlasu vlády, uvedl Koudelka na svém webu.

Více souvisejících

Zdeněk Koudelka Pavel Hasenkopf

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy