Ivana Zemanová má 100 dnů hájení za sebou. Čtěte názor odborníků

Praha - Oblečení a styl první dámy Ivany Zemanové hodnotili odborníci na módu po jejích prvních veřejných vystoupeních rezervovaně. Byla podle nich především málo výrazná, nenápadná a málo reprezentativní. Spolu s prvními 100 dny v prezidentské funkci Miloše Zemana má také jeho manželka v těchto dnech za sebou pomyslnou zkušební dobu, během níž se ukázalo, jaký styl asi bude chtít zvolit.

"Paní Ivana Zemanová za 100 dní se svou vizáží zjevně pracuje. V některých oblastech lze zaznamenat posun k lepšímu," řekl ČTK Petr Lukeš z Asociace vizážistů a stylistů ČR. V oblékání se podle něj Zemanová zjevně snaží odpoutat od uniformní, neutrální šedi a hledá vlastní nový styl první dámy.

Je přesvědčen, že šatník pro první dámu si zaslouží lepší plánování, dokonalost výběru i kvality a současně důraz na klasiku i tradici. "Měl by se naplánovat v rámci předem připravené koncepce stylu, která by reflektovala škálu příležitostí, jež zcela logicky první dáma musí absolvovat," říká Lukeš.

Většina těch, kteří se o to zajímají, pravděpodobně zaznamenala nejprve podbarvení, poté rezavou variantu a nakonec zesvětlení vlasů Ivany Zemanové. "To vidím jako ne zcela šťastný pokus hledání toho pravého stylu nekonečnou řadou experimentů, což si většina žen odžije spíše v dívčím věku. U první dámy bych hledal trochu jednoznačnější a zralejší přístup," míní Lukeš.

Naopak vizážistka firmy Lancome Lucia Gibodová změnu barvy vlasů první dámy ocenila. "Změna barvy jí velice prospěla a zkrácení vlasů k uším ji omladilo," uvedla Gibodová. První dámě také doporučuje výraznější líčení očí a používání tvářenky, která jí "sluší a prospívá," dodává.

Ivana Zemanová víc poodhalila i své soukromí. „Humor - to je to, co nás s Milošem spojuje. I když on málokoho pustí ke slovu. Musím se toho dožadovat - někdy i s úspěchem!" řekla deníku Právo první dáma.

Ivana Zemanová se svěřila i se svými problémy s váhou. „S Milošem nás rozdělují jen výškové a váhové rozdíly. Ale obávám se, že tu váhu momentálně doháním... I když třeba ještě před rokem jsem oblékla Kaččiny kraťasy," uvedla s tím, že mívá období, během kterých hubne, aniž by se o to snažila.

První láska první dámy přišla v deseti letech, píše deník Blesk. Zamilovala se do Mirka Dušína z Rychlých šípů. „Dnes už mi připadá bezpohlavní. Vyrostla jsem na Oldřichu Novém. Takže Mirek Dušín, Oldřich Nový a pak přišel Zeman," řekla. A právě v posledním jmenovaném se jí prý zhmotnila představa o ideálním muži. „Vtipný, milý, inteligentní, šarmantní... Špatná vlastnost? Říká to i sám – důvěřivost," dodala Zemanová.

Související

Více souvisejících

Ivana Zemanová

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy