Vrátí se Drtinová s Veselovským na obrazovky? Prý o ně má zájem jistý miliardář

Praha - Moderátorský tým České televize zažívá v posledních dnech krušné chvíle. Po odchodu Martina Veselovského se k němu přidala i Daniela Drtinová a diskuzní pořad Události, komentáře tak ztratil dvě dlouholeté moderátorské ikony. Nyní se proslýchá, že by oba mohli pokračovat v pořadu stejného formátu, nikoliv však na veřejnoprávní televizi, ale v soukromém médiu.

Zprávu přinesly Lidové noviny, které citují zdroje z vydavatelství Economia. To patří pod vlastnictví českého podnikatele a miliardáře Zdeňka Bakaly, který se mimo jiné proslavil sponzorováním některých politických stran a blízkými vazbami na Karla Schwarzenberga.

Podle těchto zdrojů již několik týdnů jednají zástupci Economie s Janem Rozkošným, bývalým editorem Událostí, komentářů, který spolu s moderátorským týmem televizi opustil.

Podle deníku by spolupráce měla stavět na podobných základech, jako tomu bylo v České televizi. Pro moderátory by tak údajně mohl vzniknout pořad zhruba stejného formátu, jako byly Události, komentáře, který by byl vysílaný přes internet na stránkách, které provozuje Economia.

Lidové noviny se obrátily na zástupce vydavatelství, kteří tuto možnost nevyloučili, neboť prý dosud nebylo nic schváleno. Economia v tuto chvíli řeší spíše ekonomickou stránku celého projektu.

Zástupci vydavatelství však měli údajně potvrdit zájem o spolupráci s Veselovským a Drtinovou i přes to, že se k tomuto tématu moderátoři odmítají vyjadřovat. Z rozhovoru, který Drtinová nedávno poskytla pro iHned však vyplývá, že tato varianta možná je, neboť zde uvedla, že by ráda pokračovala v práci v médiích a to zejména ve spolupráci se svými kolegy.

Související

Dotáčky k inscenaci Už je tady zas!

Hitler v televizi? Přípravy očekávané novinky Divadla Na Jezerce vrcholí

Praha – Očekáváná novinka Divadla Na Jezerce se blíží a přípravy jsou v plném proudu. Inscenace Už je tady zas! o tom, co by se stalo, kdyby Hitler nezemřel, ale pouze usnul, a probudil se v současnosti, obsahuje i Hitlerův rozhovor v televizním zpravodajství, který soubor natáčel se známými novinářkami.
Daniela Drtinová

Exodus diváků ČT24. Důvodem je Drtinová s Veselovským

Praha – V březnu tohoto roku opustila pořady ČT24 dvojice moderátorů, na které byly výmluvy mnohých politiků krátké. Daniela Drtinová a Martin Veselovský odešli a vytvořili soukromou internetovou televizi DVtv. Jak si vedou pořady ČT24 po jejich odchodu?

Více souvisejících

Daniela Drtinová Martin Veselovský Zdeněk Bakala

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

Princezna Kate si prochází peklem, tvrdí osoba blízká manželce prince Williama

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy