Proč byli exekutoři u Řepků a co hrozí Erbové? Nové informace

Praha - U Řepků v Černošicích bylo ve středu ráno pořádně horko. Manželka známého fotbalového bouřliváka Tomáše Řepky totiž najela do pracovníka exekutorského úřadu, který chtěl v rámci exekuce na Řepku zabavit i její auto.

"Pokus o soupis movitých věcí skončil útokem manželky dlužníka (Vlaďky Erbové - pozn. red.) na zaměstnance soudního exekutora. Najela do něj automobilem Mercedes-Benz GL 350, který byl posléze zajištěn," popsala mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová.

Zraněného muže záchranáře převezli do nemocnice. "Sraženého muže, který byl lehce zraněný, převezla posádka z Řevnic k ošetření do motolské nemocnice," řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Vojtová.

"Chtěla jsem odvézt syna do školky. Věděla jsem, že si jdou pro auto. Když jsem couvala vůbec jsem nezaznamenala, kolik lidí přijelo. Nezkontrolovala jsem si zrcátka. A na příjezdové cestě, rána. Tam byl pán, kterého jsem neviděla. Prostě to nebyl úmysl. Chtěla jsem jen jet do školky, měla jsem tam svého syna. Byla jsem rozrušená. Ta situace už je dlouhá. Prostě to nebyl úmysl," popisovala incident Erbová.

"Pán seděl, povídal se mnou. Přijela záchranka, která ho odvezla do nemocnice. Teď jsem dostala informaci z kanceláře exekutora pana Komárka, že ho propustili z nemocnice. Chci vědět, jak mu je. Pokud mi to bude umožněno, chtěla bych ho navštívit. Jsem člověk a byl taky člověk," uvedla modelka.

Exekutoři navštívili dům Tomáše Řepky, protože dluží alimenty na své děti z prvního manželství. Osmnáctileté Veronice a třináctiletému Tomassovi má měsíčně platit 65 tisíc (40 tisíc Veronice a 25 Tomassovi). To ale Řepkovi přijde moc, a proto raději neplatí vůbec. Ještě nedávno dokonce Řepka musel platit 101 tisíc, soud ale výživné za Veroniku o 36 tisíc snížil.

"Dlužník (Tomáš Řepka - pozn. red.) čelí dvěma exekucím, které vede soudní exekutor kvůli dluhům na výživném (dceři Veronice a Tomassovi - pozn. red.). Jde tedy o přednostní pohledávku. Alimentační nárok dvou dětí je v rámci exekuce vymáhán již od července 2013. Celková dlužná částka činí zhruba jeden milión korun," vysvětlila mluvčí Exekutorské komory. " Před úředním výkonem sekundárních způsobů provedení exekuce byly nejprve řádně vyčerpány způsoby primární, které však byly zcela neúspěšné," dodala.

Co hrozí Vlaďce Erbové za najetí do pracovníka exekutorského úřadu, může skončit i ve vězení? "Exekutorský úřad Praha 5 podává na útočníka trestní oznámení, a to pro ublížení na zdraví a maření úředního výkonu," upřesnila Báčová.

Nicméně Erbová od soudu nemusí odejít s příliš vysokým trestem. Nejvyšší soud totiž před časem rozhodl, že vykonavatel exekuce není úřední osobou, tudíž trest bude pro Erbovou nižší. Záleží také na posouzení vyšetřovatelů a státního zástupce, jaké navrhne obvinění. Například v případě známého lobbisty Romana Janouška žalobce navrhla vysoký desetiletý trest, protože ho vinila z pokusu o vraždu.

Související

řepka, tomáš

Řepka vydělával jen 10 tisíc měsíčně? Soud rozhodl v otázce alimentům

Městský soud v Brně dnes zprostil bývalého fotbalistu Tomáše Řepku návrhu na potrestání za neplacení alimentů na syna s modelkou Vlaďkou Erbovou. Řepka částku dodatečně uhradil, byť nižší, než jaká byla v návrhu. Žalobce navrhoval čtyřměsíční vězení, Řepkovi hrozil až jeden rok. Rozhodnutí soudu není pravomocné, žalobce si ponechal lhůtu pro možnost odvolání. Bývalý fotbalový reprezentant už dříve dostal v jiných kauzách 30 měsíců vězení.

Více souvisejících

Vlaďka Erbová Exekuce tomáš řepka

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy