Šéfredaktorka Mf DNES Slonková dala "Babišovi" výpověď, nahradí ji Plesl

Praha - Funkci šéfredaktorky deníku Mladá fronta DNES opustila na vlastní žádost Sabina Slonková. Na pozici nastoupila letos v lednu po odchodu Roberta Čásenského. Slonkovou nahradí dosavadní šéfredaktor časopisu Týden Jaroslav Plesl. ČTK to řekli zástupci vydavatelství Mladá fronta Dnes. Mafra patří od loňského června předsedovi hnutí ANO, ministrovi financí Andreji Babišovi.

Slonková pro server MediaGuru.cz uvedla, že výpověď podává pro názorové neshody s vedením firmy o obsah deníku. "Moje názory na obsah se diametrálně rozcházejí se zbytkem vedení firmy," prohlásila. Slonková při nástupu do funkce uvedla, že věří dohodám s majitelem Andrejem Babišem a vedením společnosti, které garantují svobodný obsah. V MfD působila již v letech 1991 až 2003 jako investigativní redaktorka, do Mafry se vrátila ze serveru Aktuálně.cz.Do Pleslova nástupu je řízením redakce pověřený její ředitel Jiří Kubík. "Nemáme termín," řekl dnes Plesl na dotaz ČTK. Nabídku prý dostal od vydavatelství, jednal o ní se šéfem Mafry Štěpánem Košíkem, nikoli s jejím vlastníkem.Poté, co Babiš ovládl Mafru, opustila ji postupně část novinářů. Z Mladé fronty DNES odešli vedle Čásenského například novináři Jaroslav Kmenta a Jana Klímová. Ke konci června skončil po třech měsících ve funkci ředitele regionálních redakcí Mafry Jakub Unger. V Lidových novinách, které rovněž patří do Mafry, nahradil od loňského prosince Dalibora Balšínka István Léko.Vydavatelskou skupinu Mafra získal Babiš loni od německé společnosti Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft a začlenil ji do své mediální divize. Mafra vedle vydávání celostátních listů provozuje internetové portály iDNES.cz a lidovky.cz. Její aktivity zahrnují i virtuálního mobilního operátora MOBIL.CZ.

Související

Robert Čásenský Rozhovor

Když přišel Babiš, musel jsem zariskovat. Majitelé omezují investigativní novinařinu, říká pro EZ Čásenský

ROZHOVOR – Vzdal se prestižního místa a odešel do nejistoty. Majitel i šéfredaktor reportážně – investigativního magazínu Reportér Robert Čásenský odmítl spolupracovat s Andrejem Babišem. V den, kdy současný premiér koupil vydavatelství MAFRA, věděl, že opustí redakci Mladé fronty Dnes, kterou více než sedm let vedl. „Andrej Babiš není člověk, který by za obrovské peníze koupil mediální dům a pak se založenýma rukama seděl v Průhonicích a nestaral se o to, co se v jeho novinách píše. V takové atmosféře nemůžete dělat pořádnou práci,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz novinář Robert Čásenský.
Sjezd ČSSD (18.2.2018): Milan Chovanec

Novinář Přibil čelí žalobě. Jde o Chovance a Čapí hnízdo

Novinář Marek Přibil byl obžalován za údajnou pomluvu kvůli článku, ve kterém tvrdil, že někdejší ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ovlivňoval kauzu Čapí hnízdo. V ní čelil obvinění nynější premiér Andrej Babiš (ANO). Uvedl to dnes server Deník N. Přibil opíral svá tvrzení o výpovědi policistů. Zmínění policisté ale podle serveru popřeli, že s Přibilem mluvili. Přibil se k obžalobě nevyjádřil, píše Deník N.

Více souvisejících

Mladá fronta Dnes (MF Dnes) Sabina Slonková (novinářka) Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 20 minutami

Aktualizováno před 27 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 43 minutami

Aktualizováno před 59 minutami

před 59 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Medvěd na Slovensku opět zaútočil na člověka. Šlo o houbaře

Útoků medvědů na lidi na sousedním Slovensku nadále přibývá. Na prvního máje došlo k napadení houbaře v okrese Banská Bystrica. Muž dokázal prchnout do bezpečí, po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy