Aféra Petra Kvitová: Nemám se za co omlouvat, tvrdí Huml a vše vysvětluje

Praha - Text, který ve čtvrtek sdílel poslanec za ČSSD Stanislav Huml na sociální síti, vyvolal mezi lidmi řadu negativních reakcí. Ačkoli je v něm česká tenistka Petra Kvitová nazvána "špínou", Huml tvrdí, že se nemá za co omlouvat.

"Dobrý koment Daniel Rovný: Lépe bych své pocity vyjádřit nesvedl. Ano trénovala ve sportovištích postavených z daní chudších obyvatel, aby jako bohatší se mohla daním vyhnout. Petro jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína! Obdobné jednání třeba Německá spolková republika pečlivě vyhledává a trestá nepodmíněným trestem a propadnutím majetku," takto zní text, který Stanislav Huml včera uveřejnil na svém profilu na Facebooku.

Psali jsme:
Petra Kvitová je špína, sdílel Huml z ČSSD a nastalo peklo. Chce tenistce sebrat občanství

Mezi lidmi vyvolal zděšení a poslanec si tak vyslechl řadu nepěkných slov. Našli se ale i tací, kteří s těmito slovy souhlasili. Jak ale sám Huml opakuje, text není psán jeho rukou: "Sdílíte, připíšete hodnocení názoru přítele, svůj komentář o zdaňování v rájích, které by mělo být podmíněno změnou občanství a jdete spát."

To však neznamená, že s daným textem nesouhlasí. "Ano, neschvalujete danění v rájích, ať je to Kvitová nebo Rittig, danění jinde než doma by mělo být jen tehdy možné, když změníte občanství," uvedl na svém blogu na idnes.cz v článku nazvaném "Petra Kvitová v daňovém ráji aneb nemohu se omluvit".

Poslanec je přesvědčen, že něco je zde špatně. "Daně jsou vybírány z důvodu funkčnosti státu. Stát přispívá na vzdělání všech, infrastrukturu, kterou užívají všichni, bezpečnost, kterou vyžadují všichni, nakonec i na sport, který provozují mnozí. Článek Petra Pospíchala je o Petře Kvitové, ale její příklad posloužil (alespoň pro mne) k zamyšlení. Je víc než o Petře o způsobu a chování bohatých. O jejich vztahu k daním a odporu je platit. Vznešeně to nazývají optimalizací. Pokud jde o 100% vyvedených daní z ČR, není to již optimalizace," uvádí Huml.

S problémy daňových rájů se podle něj potýká celá Evropa. "Pokud odejde větší procento poplatníků, má větší stát zaděláno na problém. Na extrémním příkladu se pozná, kde je pravda. Je-li to správné a legální, odejděme všichni s příjmem vyšším, kterým se to vyplatí. Co bude následovat další měsíc? Kdo zaplatí veřejné osvětlení, učitele, policisty, úředníky na radnicích a hasiče?" ptá se poslanec.

Psali jsme:
Jsi špína, Petro Kvitová... sdílel Huml. A Mach se takto ostře opřel do poslance

"Nenazval bych Petru Kvitovou špínou. Sdílel jsem odkaz s komentářem, který byl expresivní a výraz špína je příliš silný. Není to výraz můj, je to z textu srozumitelné a nemám se za co omlouvat. Nicméně článek i komentář mne zaujal. Jak tedy hodnotit chování Petry Kvitové. Je správné?" pokračuje Huml a přidává sondu do nitra české společnosti.

"Chceme být hrdi na Češku, která vyhrála podruhé Wimbledon. Mimochodem gratuluji, dával jsem se na poslední set a byl to famózní výkon. Pak přijde titulek, že Huml útočí a chce odebrat hrdince občanství. Nechci. Hledám cestu jak se nedočkat dalších odchodů těch, kteří systém využili, využívají a využívat i chtějí, ale daně pro ČR 100% optimalizují vyvedením do daňového ráje," dodává Stanislav Huml s tím, že jako levicově orientovaný politik nebude brát chudým a dávat bohatým. A nic na tom prý nezmění ani nadávky a sprosté urážky diskutérů.

Související

Zdeněk Ondráček na Donbasu

Ondráček je ve všem nevinně? Komunista se dočkal nečekaného zastání

Ministr zahraničí Tomáš Petříček, premiér Andrej Babiš i zahraniční výbor Poslanecké sněmovny se distancovali od cesty komunisty Zdeňka Ondráčka do mezinárodně neuznávané Doněcké republice. Komunista, který se sešel s hlavou tamních separatistů ale trvá na tom, že šlo o soukromou návštěvu, kterou nemusí vysvětlovat. Přestože se na něj valí kritika, dočkal se i zastání.

Více souvisejících

Stanislav Huml Petra Kvitová

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy