Finanční správa kontrolovala tisíce adres, odhalila nelegální kvízomaty

Praha – Finanční správa odhalila za posledních 14 dní desítky nelegálních kvízomatů. Ty byly provozovány v Praze a Moravskoslezském kraji. Provozovatelům přístrojů hrozí za porušení zákona o loteriích pokuta až deset milionů korun.

V podnicích a uzavřených klubech Specializovaný finanční úřad objevil celkem 65 nelegálních kvízomatů. Podobné kontroly budou pokračovat i nadále po celé republice.

Finanční správa odhalila podle mluvčí Generálního finančního ředitelství Petry Petlachové v Praze 12 podniků provozovaných jako uzavřené kluby pod záštitou občanských sdružení. Našla v nich 15 nelegálních kvízomatů, výherních hracích přístrojů a rulet.

„Provozování dalších 50 nelegálních kvízomatů bylo zjištěno i v jiných prostorách, většinou v restauracích, v regionu Moravskoslezského kraje a hlavního města," dodala mluvčí.

Proti kvízomatům, které kombinují sázkovou hru se znalostními otázkami, dnes zasahovala policie v Českých Budějovicích. V desítkách provozoven zajistila téměř 200 přístrojů provozovaných v rozporu s loterijním zákonem. Policie zatím neuvedla, zda byl někdo obviněn.

Při akci, která se zaměřovala třeba také na nelegální karetní turnaje, Specializovaný finanční úřad v uplynulých dvou týdnech zkontroloval více než tisícovku adres.

Související

Internetové sázení

Ekonomické dopady online hazardu v České republice

K hazardu přistupují státy po celém světě různými způsoby. Některé mu nechávají volnou ruku za cenu vysokých společenských nákladů, jiné jej zase striktně regulují a přicházejí tak o peníze do rozpočtu. Česká republika se v poslední dekádě nachází někde na pomezí těchto dvou pohledů. Rok 2017 přinesl revizi zákona o hazardních hrách (ZHH) a drasticky tak snížil počet kamenných heren a kasin. Oproti celkovému počtu 8 367 v roce 2011 jich dnes dle statistik MFČR máme pouze 834.
Harzard, ilustrační fotografie

V Česku bují hazard. Přijaté sázky vzrostly o 119 %, výběr daně jen o 24 %

Během auditu státních finančních prostředků spojených s oblastí hazardních her a správou daně z těchto her zjistili kontroléři Nejvyššího kontrolního úřadu nedostatky ve fungování Ministerstva financí (MF). Konkrétně bylo zjištěno, že MF neposkytlo dostatečnou informační podporu pro efektivní správu daně z hazardních her, kontrolu daňových přiznání provozovatelů těchto her ani pro řádný dozor nad nimi. 

Více souvisejících

hazard finanční úřad herny

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy