Svaz pacientů žaluje Kalouska kvůli složenkám

Praha - Svaz pacientů podal na místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska trestní oznámení kvůli rozesílání fiktivních složenek na zaplacení 121 tisíc korun, tedy podílu na státním dluhu. Svaz tvrdí, že se Kalousek dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy, řekl v úterý prezident svazu Luboš Olejár.

Svaz tvrdí, že reakce lidí na složenky potvrdila jeho obavy, a to, že se rozšiřovala nepravdivá zpráva. "Je nám známo, že šíření poplašné zprávy je podle § 199 trestního zákona trestný čin, jehož se dopustí pachatel, který úmyslně šíření nepravdivé zprávy způsobil," uvedl Olejár. O úmyslnosti se podle jeho slov nedá pochybovat. "Motivací k vydání této poplašné zprávy bylo ovlivnění volebního výsledku, byla plánována a připravena tiskem potřebných složenek," tvrdí prezident Svazu pacientů.

Exministr financí a lídr TOP 09 Miroslav Kalousek nechal do mnoha českých domácností zaslat fiktivní složenku s výzvou, aby za každého člena domácnosti splatila rodina podíl na státním dluhu ve výši 121 000 korun. Druhou možností je podle Kalouska, aby se všichni spolu s TOP pokusili dluh minimalizovat. "V případě jiné volby může Vaše dlužná částka velice rychle přesáhnout 200 000 korun na každého občana včetně kojenců a dětí," uvádělo se na letáku, jehož vrchní část tvořila fiktivní složenka.

Související

Cigarety, kouření

Svaz pacientů zkritizoval zamítnutí protikuřáckého zákona

Praha - Svaz pacientů ČR je zaskočen postupem poslaneckého klubu hnutí ANO v čele s předsedou Zdravotního výboru PSP ČR Rostislavem Vyzulou, kvůli kterému Česká republika nebude nadále chránit občany před škodlivými účinky kouření. Svaz to uvedl v otevřeném dopise, který je zveřejněn na webu pacienti.cz.
FN Brno, Klinika dětské chirurgie, ortipedie a traumatologie, ilustrační foto

Český svaz pacientů se bouří: Ministr financí Babiš jde proti nemocným

Praha - Svaz pacientů ČR se bouří proti krokům Andreje Babiše. Tvrdí, že zdravotnictví přišlo o více než dvě miliardy korun a zároveň je pro ně šokující zpochybňování návrhu ministra Němečka na zvýšení platby za státní pojištěnce ze strany ministra financí Andreje Babiše, ale i ministra Bělobrádka. Tvrdí to zpráva, kterou serveru EuroZprávy.cz poskytl prezident Svazu pacientů ČR Luboš Olejár.

Více souvisejících

svaz pacientů Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy