Krejčířova vila jde do dražby, má cenu stamilionů

Praha - Uprchlý Radovan Krejčíř, který je v Jihoafrické republice podezříván z mnoha vražd, má další problém. Jeho dluhy v České republice už dosáhly téměř astronomické částky, skoro čtvrt miliardy korun. Výše Krejčířových dluhů se v těchto dnech dopočítali exekutoři, kteří připravují dražbu jeho černošické vily. Je to právě ta rezidence, ze které Krejčíř před devíti lety utekl během policejní prohlídky.

Vila nedaleko Prahy stále na první pohled působí jako pevnost. Po devíti letech od útěku Radovana Krejčíře ale přece jen pustne. Například bezpečnostní kamery na zahradě jsou odpojené, aby za nutnou péči o zabavený majetek stát moc neutrácel. Pravidelnou péči ale má. Trávník na zahradě je čerstvě posekaný. A funkční je také bezpečnostní zařízení uvnitř budovy.

Exekutoři teď řeší, zda může prodej vily zaplatit Krejčířovy dluhy. "V současné chvíli jsou proti dlužníkovi vedena tři exekuční řízení a celková dlužná částka, která je vymáhána, činí bez příslušenství a úroků asi 200 milionů korun," uvedla Petra Báčová, mluvčí exekutorské komory.

S úroky se tedy mohou dluhy snadno vyšplhat ke čtvrt miliardě. Do vily a okolních staveb Krejčíř zřejmě investoval mnohem víc. Jsou tu dva bazény, tenisový kurt, diskotéka, klec pro tygry nebo bazén pro žraloka. Vše z nejkvalitnějších materiálů.

Legendární zadní vchod na Krejčířův pozemek, kudy utekl policii, je dnes zamčený. Ale evidentně k němu lidé chodí a mají ho takřka za turistickou atrakci. U vchodu je vyšlapaná cestička. A cestu si lidé za poslední roky vyšlapali i po trase, kudy Krejčíř lesem od vily utíkal.

O dům přitom Krejčíř ze zahraničí bojoval. Po letech sporů se ale teď exekutorům podařilo začít s přípravami dražby vily. "Soudní exekutor už ustanovil znalce, který provedl prohlídku nemovitosti a v současné chvíli pracuje na znaleckém posudku," řekla mluvčí Exekutorské komory Báčová.

Související

Více souvisejících

Radovan Krejčíř Exekuce

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy