Roman Janoušek skončil na jipce. Co mu je?

Praha - Kontroverzní lobbista Roman Janoušek, který by měl v následujících týdnech nastoupit do vězení, byl v nemocnici hospitalizován na JIP. Proč? To se zatím neví, spekuluje se, ale i o tom, že se tak snaží vyhnout se nástupu do vězení či ho co nejvíce oddálit.

Roman Janoušek, který byl pravomocně odsouzen za úmyslné sražení ženy v opilosti, byl o víkendu hospitalizován ve vrchlabské Česko-německé horské nemocnici Krkonoše, které šéfuje senátor Vladimír Dryml. Dokonce to bylo na jednotce intenzivní péče! Podle Práva, které na to jako první upozornila, Janoušek nastoupil do nemocnice z pátku na sobotu a propuštěn byl v úterý, když podepsal reverz.

Lobbista byl v nemocnici hospitalizován už v průběhu přípravného řízení. Na začátku loňského roku absolvoval operaci hlavy kvůli starému úrazu hlavy. Obhájci se jeho úrazem hlavy snažili vysvětlit jeho chování za volantem, když v opilosti srazil v březnu 2012 ženu. Neuspěli. Znalci totiž uvedli, že tento úraz neměl na Janouškovo chování vliv.

Janoušek byl za úmyslné sražení ženy autem v březnu 2012 pravomocně odsouzen na 4,5 roku. Do vězení by měl nastoupit během několika týdnu. Pražský městský soud čeká až se mu vrátí spis z vrchního soudu. Poté ho soud vyzve k nástupu do vězení. Trvat to může i několik týdnů.

Podle některých spekulací může hospitalizace souviset právě s jeho nástupem do vězení. Janoušek se mu tímto může chtít vyhnout či ho minimálně oddálit co nejvíce.

Související

Vrchní soud v Praze

Soud už rozhodl ohledně odblokování Janouškova majetku, výsledek nesdělil

Pražský vrchní soud už rozhodl ohledně odblokování majetku lobbisty Romana Janouška a jeho obchodního partnera Luboše Paška, který policie zajistila v kauze Chambon. Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí soudu Kateřina Kolářová s tím, že rozhodnutí zatím nemůže komentovat, protože není vyhotovené a doručené. 

Více souvisejících

Roman Janoušek

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy