Uneseným Češkám Hanče a Tonče nařezat, vzkazuje sociolog. Přišla reakce

Praha - Prezident Miloš Zeman tvrdí, že se s českými dívkami Hanou Humpálovou a Antonií Chrásteckou, které byly propuštěny po dvou letech ze zajetí v Pákistánu, nesejde, neboť jednaly neprozřetelně a neprospěly České republice. Sociolog Petr Hampl má ale ještě radikálnější názor.

Zeman to v pořadu Pressklub na Frekvenci 1 uvedl: "To není Zikmund a Hanzelka - tedy slavní cestovatelé, to je dvojice dívek, které jednaly velmi neprozřetelně, které neprospěly České republice, protože způsobily starosti sobě, své rodině, svým známým a přátelům a konec konců i českému státu," zdůvodnil Zeman, proč se určitě s propuštěnými nesejde. Velmi rád podle svých slov ale "možná v utajení" přijme ty, kteří se o osvobození zasloužili.

Za tento výrok se na něj snesla silná vlna kritiky. Posledním, kdo si zatím do prezidenta rýpnul, je bývalý předseda ČSSD a současný vůdce strany LEV 21 Jiří Paroubek. „Prezident Zeman v neděli na Frekvenci 1 pokáral dívky, které byly po dvou letech vysvobozeny ze zajetí. Z úst prezidenta jsou takové poznámky nevhodné a nemístné a Miloš Zeman opět potvrdil, že jako prezident republiky nemá dostatečnou sociální empatii," domnívá se Paroubek.

Do tohoto povyku výrazně přispěl i poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09), který prezidentův výrok komentoval na Facebooku ironickou poznámkou: "Pan prezident se nechce setkat s propuštěnými dívkami. Je to od něj velmi taktní a ohleduplné. Po přestálém utrpení by takový zážitek holky taky nemusely vydržet..."

Následně se do vřavy zapojil i sociolog Petr Hamp, který hned v úvodu na sociální síti podotkl, že "kdo se nevyjádří k chudinkám Hanče a Tonče, jako neexistoval." Svěřil se proto se svým pohledem z pozice otce srovnatelně starých dcer:

"Správné je:1) udělat naprosto všechno pro jejich záchranu.2) až se vrátí, obejmout je a utišit strach, možná vedle nich v noci sedět a rozptylovat noční můry.3) nařezat jim tak, že na to nadosmrti nezapomenou.4) podat si ty, kdo jim takovou hovadinu poradili."

Takřka okamžitě se začaly objevovat souhlasné reakce a někteří Hamplovi příznivci a přátelé dokonce navrhují další body (např.: "A ještě bych přidal 5) Ve škoách to dětem ukázat jako příklad blbosti"). 

"S kamarádkou jsme samy dvě ženský pročesávaly Kosovo a navštěvovaly Srby uvězněné v různě rozesetých enklávách, žijící v otřesných podmínkách, obklopeni všudypřítomným nebezpečím ze strany kosovských Albánců. Ačkoli jsme vše měly dobře naplánované, dnes o tom nerada mluvím, protože si tak trochu připadám jako úplně stejná blbka, která si myslela, že se jí nemůže nic stát. Naštěstí nestalo," uvedla jedna z diskutujících.

"Do situace se dostali pouze a jen vlastní nezodpovědností a lehkomyslností. MZV dlouhodobě upozorňuje na situaci v Pakistánu a okolí, jen nezodpovědný jedinec udělá to co děvčata. Mohou být ráda, že celá situace takto skončila. Jen by mě zajímal konečný účet za jejich záchranu," napsal další.

O něco později se ale začaly objevovat diskutující, kterým je výše uvedený postup sociologa Hampla proti srsti. "No chudáci podobně smýšlející příbuzný těch lidí z Airbusu v Alpách, ty nemají komu nařezat (pravděpodobnost pádu letadla a zajetí v Balučistánu je velmi podobná a ty parchanti do toho letadla stejně sedli !!! ) jak tyhle frustrovaní rádobydobrý rodiče mají vypustit kohout svý vlastní hlouposti?" uvedl jeden z diskutujících.

"Co takhle nařezat tatínkovi, že je je tak vychoval:- že na to nadosmrti nezapomene (taková pro někoho líbivá formulka)???" ptá se další. "Ja dceru v tom veku mam. Kdybych mel pristoupit k bodu 3, tak se pak dobrovolne prihlasim na psychiatrii," reagoval další diskutér.

"Předpokládám, že kdyby tam jel stejně starý chlap, tak se o výprasku nikdo ani nezmíní... Naše společnost je zaměřená tak, že když udělá hloupost holka, mnoho mužů to napadne, ale když muž, tak se o výprasku nikdo ani nezmíní. Nebo kdyby měly 35, ještě by to někoho napadlo že by bylo fajn jim nařezat? Nebo že je jim 27, stále by výprask fungoval jako výchovný prostředek? Promiňte, ale musím se smát. Zkušenost je lepší učitelka," reaguje další diskutující.

Související

Více souvisejících

Unesené Češky v Pákistánu Petr Hampl

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy