Je to "charakter". Takhle reaguje kluk, který zničil Landovo auto +nové informace

Praha - Policie už obvinila mladíka, který poškrábal auto zpěváka Daniela Landy. Když ho reportér televize oslovil, aby se k případu vyjádřil, mladík se zachoval jako zbabělec. Landa se ale prý po schůzce s vandalem rozhodl, že stáhne veškerá obvinění.

Mladík podezřelý z poškození luxusního vozu značky Porsche, které patří Danielu Landovi, se dnes dostavil na policii. "Kriminalisté ho k věci vyslechli a posléze také obvinili z trestného činu poškození cizí věci, řekla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Mladíka na záběrech z bezpečnostní kamery poznali jeho známí a policii ho udali. Jde o studenta pražského gymnázia Nad Štolou. Když se o něj začala policie zajímat, smazal si facebookový profil a nezvedal číslo.

Reportérovi TV se mu nakonec přeci jen podařilo dovolat, aby se k případu vyjádřil. Mladík se ale zachoval zbaběle. Místo toho, aby vše vysvětlil, telefon položil.

Studentovi v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi a samozřejmě i náhrada způsobené škody. Daniel Landa už vyzval své fanoušky, aby se zdrželi jakýchkoliv útoků, kterými vyhrožovali na sociálních sítích.

To poslední, co bych si přál je veřejný lynč. Sice nesouhlasím s ničením cizího majetku, ale rozhodně jsem také proti násilí, sdělil ve svém krátkém prohlášení pro EuroZprávy.cz Landa. 

Policie mezitím mladíka, který se dostavil na služebnu, obvinila z poškozování cizí věci. Nic na věci nemění ani tajné setkání a dohoda viníka Petra V. s poškozeným Danielem Landou. "Je možné, že během vyšetřování dojde k zastavení trestního stíhání. Ale v tuto chvíli stále trvá," komentovala věc policejní mluvčí Iveta Martínková.Landa se už s klukem setkal

Zpěvák Daniel Landa se potkal s Petrem V, který mu na konci července dlažební kostkou poškrábal lak jeho luxusního vozu Porsche. A i když by mnozí čekali, že student pražského gymnázia ze schůzky jenom těžko mohl odejít živ a zdráv, vše dopadlo jinak. Landa se totiž rozhodl, že stáhne veškerá obvinění.

"Potkali jsme se mezi šesti očima. Byl jsem tam já, on a jeho maminka. Dlouho jsme mluvili, kluk si vše uvědomil v plném rozsahu, tím pádem stahují obvinění a věc pro média a další považují za vyřešenou," sdělil Landa serveru EuroZprávy.cz, který si ale nepřál sdělit, na čem se s Petrem V. domluvil.

"Řešení není nutné konkretizovat, ale za mě je dostatečně výchovné. Kluk zazkratoval. Jsem přesvědčen, že ho to probralo a bude sekat dobrotu," ukončil Landa svou řeč, který se nyní chce plně věnovat chystanému Velekoncertu a nové desce.

Související

Ve stylu Komentář

K očkování už vybízí Landa i Volný? Lumpenkavárna vrací úder aneb hybridní válka naruby

V posledních dnes se na sociálních sítích začaly objevovat fotografie Daniela Landy, doplněné všelijakými citáty o tom, jak skvělé je očkování. Je to nový trend mezi takzvanými „lidmi z pražské kavárny“ – a zdá se, že si poprvé všimli, jak snadné je vytvářet takový ten druh obsahu, za který by ještě před pár lety ukřižovali kdekoho – totiž fakenews. Je to hezký příklad toho, jak by řekl Machiavelli – účel světí prostředky.

Více souvisejících

Daniel Landa

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 44 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

Izraelci se brání Bidenovu ultimátu: Pro dosažení svých cílů uděláme vše

Izrael podnikne všechny nezbytné kroky k tomu, aby v Pásmu Gazy dosáhl svých válečných cílů. Prohlásil to izraelský ministr obrany Joav Galant v reakci na tlak Spojených států zastavit izraelskou operaci ve městě Rafah, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy