Češi si oblíbili společenské sázky. Kdo vyhraje StarDance a bude Jágr prezidentem?

Praha - Podle českých sázkových kanceláří jsou tzv. společenské nebo speciální sázky velmi oblíbené. Češi rádi sázejí na to, kdo vyhraje Superstar či Stardance, ale také na zvolení hokejisty Jaromíra Jágra prezidentem. Netradičních sázek je ale daleko víc.

U Fortuny si klienti mohou vsadit třeba i na to, jestli se do Česka vrátí z Polska výroba piškotů Opavia. "Roman Vaněk z kulinářského institutu nedávno vyjádřil přesvědčení, že se výroba piškotů v původní receptuře do Česka vrátí. Podle mě ale firma Mondelez ze svého rozhodnutí couvne jen těžko," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. Na návrat piškotů do konce března 2016 tak vypsala Fortuna kurz 50:1.

"Zájem o to, vsadit si na společenskou událost, se nedá se sportem porovnat. Ovšem výjimkou byly poslední prezidentské volby, které společnost opravdu braly. O první kolo a poté souboj Zeman - Schwarzenberg nebyl zájem o nic menší než třeba o zápasy fotbalového MS," řekl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Například na vítěze příštích prezidentských voleb v roce 2018 si mohou lidé už nyní vsadit u Synot Tipu. Jednou z možností je hokejista Jágr, na jehož výhru kancelář vypsala symbolický kurz 68:1. Největšími favority jsou ale současný prezident Miloš Zeman (kurz 1,95:1), bývalý náčelník generálního štábu Armády ČR a nyní nejvyšší vojenský důstojník NATO Petr Pavel (3,2:1) či vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (4:1).

Naopak ještě menší šanci než Jágr mají v prezidentských volbách podle bookmakerů někdejší premiér Jiří Paroubek a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek (oba 100:1) nebo exposlanec David Rath, nepravomocně odsouzený za braní úplatků (kurz 111:1).

Hlavní favoritkou SuperStar je Emma Drobná, jejíž kurz se pohybuje u kanceláří v úzkém rozmezí od 1,47 do 1,55 ku jedné. Podle bookmakerů jí může konkurovat pouze Dalibor Slepčík (2,1 - 2,75:1). Vítězkou StarDance bude podle kanceláří zřejmě Jitka Schneiderová (1,65 - 1,75:1). Potrápit by ji mohl Leoš Mareš (2,35 - 2,7:1) či Marie Doležalová (3,6 - 4:1). Outsiderem je naopak Lukáš Pavlásek s kurzem 21 až 25 ku jedné, ačkoli by v soutěži mohl ještě chvíli vydržet.

Související

Lidé volí v prezidentských volbách.

Sázkové kanceláří hlásí rekord. Češi prosázeli ve volbách prezidenta přes půl miliardy

Lidé vsadili na výsledek prezidentských voleb více než půl miliardy korun. Objem sázek byl rekordní, výrazně překonal předchozí prezidentské volby v roce 2018, kdy dosáhl 285 milionů korun. Podle sázkových kanceláří byl zájem srovnatelný s velkými sportovními událostmi. U Fortuny převažovaly sázky na vítěze voleb Petra Pavla, u Chance na jeho soupeře Andreje Babiše (ANO), který sám ve čtvrtek na twitteru vyzval, aby si na něj lidé vsadili ve výhodném kurzu.

Více souvisejících

sázení tipsport Jaromír Jágr

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy