Značky na přání jdou na dračku. Tohle jsou ty zatím nejvtipnější

Praha - Od prvního ledna mohou řidiči žádat o registrační značku na přání. Za poplatek deset tisíc korun mohou stávající kombinaci písmen a číslic na značce vyměnit za slovo, které si sami vymyslí. A čeští řidiči mají očividně smysl pro humor. Podívejte, co si na značku nechali napsat.

O novou značku už si od začátku roku zažádalo několik stovek lidí. Nejčastěji si lidé přejí mít na značkách své jméno, případně značku vlastního auta (VOLVO, FERRARI). Doslova boj je o značky s co největším počtem stejných číslic nebo písmen.

Češi ale vždy byli a budou ohromně vynalézaví a na silnicích tak už brzy budete moci potkat auta s velmi originálními značkami. Na Zlínsku to bude například NINJA nebo DABEL, potkat ale můžete také závodníky se značkami RALLY 001 nebo ROUTE 66, píše Zlínský deník. Jeden z obyvatel Starého Města si na svou značku vtipně nechal napsat OLD CITY.

Podle ministerstva dopravy si řidiči rychlostí blesku zaregistrovali také třeba značky FANT0MAS nebo TRABANT1. Populární je i zkratka VIP s příslušným počtem číslic. Patrně nejvtipnější žádost o značku přijali úředníci hned v prvních dnech v Ostravě. Jeden z řidičů bude jezdit ve voze NCC1701D, přičemž NCC-1701 je označení fiktivní lodi ze seriálu Star Trek.

Smysl pro humor ukázali také řidiči na brněnsku. Ti si nechali zaregistrovat takové značky jako BATM0BIL, DEMOLICE, LUCIFER1 nebo UKRADEN3, píše web lidovky.cz.

Lidé se často na značky aut snaží napsat jméno vlastní firmy a udělat si tak reklamu. Podařilo se to například jednomu podnikateli z Ostravy, který si písmeno O v názvu firmy nechal nahradit nulou a splnil tak podmínku mít na značce alespoň jednu číslici.

Související

SPZ

Konec značek podle krajů? Stát zvažuje vytvoření celorepublikových RZ aut

Ministerstvo dopravy se zabývá možností vytvoření tzv. celorepublikové státní poznávací značky, která by neměla teritoriální rozdělení podle krajů vydání. Stát by tak získal přes 104 milionů možných kombinací. ČTK to řekl mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka. Nedostatek kombinací pro registrační značky vozidel tak v Česku nehrozí.

Více souvisejících

SPZ auto

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 minutou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 17 minutami

Aktualizováno před 33 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Letní počasí se příští týden nevrátí, teploty se ale ustálí

Příští týden se teploty v Česku ustálí. Ačkoliv se letní vedra nevrátí, naměříme po většinu týdne v maximech kolem 22 stupňů, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy