Ožebračil jsi na úkor strany rodinu, vyčetla Ransdorfovi na pohřbu jeho žena

Praha - Přesně týden po nečekaném úmrtí se veřejnost, přátelé a blízcí loučí s dlouholetým politikem KSČM Miloslavem Ransdorfem. Na pohřeb dorazili špičky KSČM - předseda Vojtěch Filip, jeho předchůdce Miloslav Grebeníček, místopředseda Jiří Dolejš, poslankyně Marta Semelová. S Ransdorfem se přišel rozloučit také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Manželka se v proslovu pustila do KSČM.

V nebývale otevřené a kritické řeči se Vlasta Ransdorfová, vdova po zesnulém politikovi, pustila do jeho spolustraníků. Vyčetla jim, že se kvůli volební kampani Ransdorf musel zadlužit, protože strana neměla peníze, a pak jej v tom nechala. "Ožebračil jsi na úkor strany rodinu," řekla,

Peníze, které se měl pokoušet vybrat v curyšské bance, mohl prý její manžel použít na zastavení migrační krize, uvedla mimo jiné v projevu, za který sklidila hlasitý potlesk.

Na pohřbu padala i silná slova. "Kolikrát mě nazvali zas*anou komunistkou?!" ptala se během své řeči dcera Aneta, která byla podle manželky kvůli svému otci celý život šikanovaná.

Smrt europoslance provází pochybnosti. Zemřel Ransdorf skutečně na mozkovou příhodu nebo za jeho náhlým skonem stálo něco jiného? Manželka i dcera potvrdili, že budou požadovat důkladné prošetření.

Miloslava Ransdorfa našla manželka Vlasta v pátek 22. ledna v bezvědomí. I přes okamžitý převoz do pražského IKEMu později odpoledne europoslanec zemřel. Mělo jít o náhlou mozkovou příhodu.

Rodina je ale přesvědčená, že Ransdorf přirozenou smrtí nezemřel a policie skutečně jeho úmrtí prošetřuje.

Související

Více souvisejících

Miloslav Ransdorf KSČM

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Školačky v Kutné Hoře rozrušila hodina s psycholožkou. Zasahovala záchranka

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy