Ústavní soud odmítl stížnost Radka Sobotky, trest za vraždu Tofla si odpyká

Brno - Radek Sobotka, který si odpykává 19 let za vraždu někdejšího policisty Michala Tofla, neuspěl se svou stížností k Ústavnímu soudu.

Argumentace ústavní stížnosti není známá. Nicméně v dovolání k Nejvyššímu soudu Sobotka neúspěšně poukazoval na údajné nedostatky v dokazování. "To, že obviněný nesouhlasí se skutkovými zjištěními soudů, že se neztotožňuje se způsobem, jímž soudy hodnotily důkazy, není dovolacím důvodem," reagoval tehdy Nejvyšší soud.

Ústavní soud stížnost odmítl, což znamená, že se jí ani nezabýval.

Tofl vedl na jihu Moravy gang, který vydíral podnikatele. Jeho zastřelení si podle pravomocného verdiktu objednal u Sobotky prostřednictvím komplice Tomáše Trkana podnikatel Petr Pavel Bezděkovský, s nímž měl bývalý policista údajně finanční spory. Bezděkovský spáchal ve vazbě sebevraždu. Trkan si má také odpykat 19 let.

Tofl zemřel 14. června 2010 před svým rodinným domem v Brně-Žebětíně, když se vracel v noci autem domů. Vůz po střelbě ze samopalu narazil do veřejného osvětlení. Jedna střela zasáhla Tofla do břicha a vykrvácel. Sobotka už dříve vypověděl, že s Trkanem vzali zakázku za 200 tisíc korun za rozstřílení auta. O vraždě se prý zpočátku nemluvilo, řidiče měli jen zastrašit. Nakonec zřejmě dostali pouze 50 tisíc korun.

Radek Sobotka Ústavní soud ČR gangy

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy