Vila, kde se zastřelil Karel Svoboda, je na prodej. Za balík

Praha - Devět let po sebevraždě hitmakera Karla Svobody (68) je k mání jeho vila v Jevanech. Syn Petr Svoboda (35) ji nabízí k prodeji za neskutečných 75 milionů korun. Informuje o tom dnešní vydání Blesku.

Informaci o prodeji vily potvrdil Svobodův nejstarší syn Petr: „Ano, prodej stále zvažuji, ale nespěchám na to." Dál už byl ale skoupý na slovo. Petr se do vily, kde se jeho otec zastřelil, nastěhoval krátce po události. Vdova Vendula Svobodová (44) mu polovinu domu přenechala a se synem Jakubem (10) se odstěhovala do Říčan.

"Majitel si je vědom, že je cena vysoká, a je ochotný o ceně jednat. Pokud máte alespoň padesát milionů..." řekla realitní makléřka z kanceláře, která se specializuje na ty nejluxusnější nemovitosti v Praze a okolí.

Jenže podle odhadce je to i tak za vilu se zahradou o ploše 3253 metrů čtverečních astronomická částka. "Vzhledem k tomu, že neznám detaily, je těžké to odhadnout... Ale nemovitost jako taková je do dvaceti milionů," sdělil nejmenovaný pražský odhadce.

Dům je podle realitní makléřky okamžitě volný k nastěhování! "Majitelé v domě stále bydlí, ale chtějí se odstěhovat do zahraničí, takže o prodej stojí," prozradila listu. V domě by po Karlu Svobodovi zůstalo i některé vybavení včetně obrazů.

Související

Jevanský rybník

Jevany jen pro otrlé? Prý tu (nejen) straší...

Tato proslulá lokalita nedaleko od Prahy, čítající úředně něco kolem pěti stovek obyvatel, se těší kontroverzní pověsti. Prý je tu zejména pro movitější vrstvy ráj na zemi, ale také až příliš nebezpečno. Hovoří se dokonce o nadpřirozených jevech a jsou známy i případy, kdy obyvatelé nemovitostí raději jezdili přespávat mimo Jevany...

Více souvisejících

Karel Svoboda (skladatel) nemovitosti

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy