Bývalý policista Kadlec dál řídí, na magistrátu má nový řidičák

Praha - Bývalý policista Kadlec, který v pátek už poněkolikáté boural a znovu odmítl dechovou zkoušku i odběr krve - si může na pražském magistrátu vyzvednout nový řidičský průkaz, jako náhradu za údajně ztracený. Úředníci údajně nemohou jinak. Pokud jim ovšem policie nepředá požadavek, aby to nedělali.

Bývalý policista Kadlec, který v pátek už poněkolikáté boural a znovu odmítl dechovou zkoušku i odběr krve - si může na pražském magistrátu vyzvednout nový řidičský průkaz, jako náhradu za údajně ztracený. Úředníci údajně nemohou jinak. Pokud jim ovšem policie nepředá požadavek, aby to nedělali.

Psali jsme:
Kadlec po nehodě: "Osvítilo mě slunce, řidičák mi ztratili!" Policista Kadlec je navíc rasista? Odmítl dát krev, protože lékař je černoch
 

Někdejší instruktor Policejní akademie Karel Kadlec, který v dubnu zdemoloval 29 zaparkovaných aut, v pátek potřetí v krátké době boural. A znovu odmítl dechovou zkoušku i odběr krve, přesto může dál řídit. Jeho bývalému nadřízenému, ministrovi vnitra Milanu Chovancovi, se to nelíbí.

"Když jsem zjistil, že je to opět pan Kadlec, tak jsem požádal policii, aby mi k tomu dali podrobnou analýzu a budu žádat ministra spravedlnosti Pelikána, abychom se zamysleli nad tím, zda je tady dodržován český právní řád," řekl TV Nova ministr Chovanec.

Jestli už tak skutečně učinil, zatím Chovanec neprozradil. Ministra vnitra Pelikána ale ještě nekontaktoval. "Je nabíledni, že porušuje (Kadlec, pozn. red.) právní řád. Na to se nemusíme s ministrem vnitra ani scházet. Je věcí policie, aby mu v tom zabránila," komentoval Pelikán.

Policii se to ale zjevně nedaří. Po páteční nehodě se Kadlec chlubil dokladem nahrazujícím řidičský průkaz, který mu údajně ztratila Generální inspekce bezpečnostních sborů. A co hůř! Podle informací televize Nova na Kadlece už na pražském magistrátu čeká nový řidičský průkaz.

Pokud nezasáhne policie a nezakáže úředníkům mu jej vydat, může si jej Kadlec kdykoliv vyzvednout a dál jezdit. "Magistrát mu podle zákona musel vydat dočasný řidičský průkaz, protože do teď jsme nedostali od policie ani od jiných institucí podnět k tomu, abychom řidičský průkaz panu Kadlecovi odebrali," potvrdil mluvčí magistrátu Vít Hofman TV Nova

Teď jen záleží na tom, kdo bude rychlejší. Jestli si Kadlec řidičský průkaz stihne vyzvednout dříve, než mu v tom policie zabrání.

Související

Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: Exšéf policie Krejčiřík tvrdí, že neměl informace o možném ovlivňování

Bývalý ředitel olomoucké krajské policie Libor Krejčiřík dnes u soudu řekl, že neměl informace, že by jeho náměstek Karel Kadlec ovlivňoval kauzy. Svou výpovědí ale dnes zároveň popřel obhajobu Kadlece, že to byl naopak on, kdo od vlivných olomouckých osobností sbíral informace a využíval je jako informátory. Podle Krejčiříka Kadlec nikdy o těchto úkonech nepořizoval záznamy, ani jej o tom jako přímého nadřízeného neinformoval. Soud pokračuje příští týden, na řadu by měli přijít v roli svědků další policisté.
Ivan Langer (ODS)

Kauza Vidkun: Ivan Langer u soudu popřel, že měl informace z trestních spisů

Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer dnes u soudu v kauze Vidkun popřel, že by s obžalovaným podnikatelem Ivanem Kyselým disponovali informacemi z trestních spisů. Připustil však, že mediálně známé olomoucké kauzy spolu probírali, neboť prý hýbaly děním ve městě. Přihlásil se k osobním přátelským vztahům nejen s Kyselým, který je jeho obchodním partnerem, a s obžalovaným bývalým policejním náměstkem Karlem Kadlecem. V kauze Vidkun se cítí jako poškozený než jako svědek.

Více souvisejících

Karel Kadlec Policie ČR

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 39 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy