Drama u vody v Konětopech: Utopence křísili 30 minut

Konětopy - Na koupališti v Konětopech dnes probíhala dramatická záchrana tonoucího muže. Plavce vzkřísili po téměř 30 minutách a okamžitě ho převezli do nemocnice.

Poklidné plavání na koupališti v Konětopech se v sobotu zvrtlo v boj o holý život. Lidé přispěchali na pomoc tonoucímu muži, kterého se pak následně několik minut pokoušeli oživit.

V jejich snažení je po svém příjezdu vystřídali záchranáři, muži se po 30 minutách nakonec přece jen podařilo obnovit srdeční činnost.

"Muž byl převezen do Vinohradské nemocnice," řekla TN.cz mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. V jakém stavu se v současné době nachází, ale není jasné.

Resuscitace ale trvala velmi dlouho. Lékaři se proto oprávněně obávají o mozek muže, který po tak dlouhé době nemusí fungovat správně. Rozsah poškození orgánu ale určí až pozdější vyšetření.

Související

Ilustrační fotografie.

Historie dvoudílných plavek. První bikiny oblékla striptérka a staly se symbolem nemravnosti

Ještě počátkem minulého století zakrývaly plavky většinu lidského těla, dnes ho naopak co nejvíce odhalují. První dvoudílné plavky, pro které se ujalo označení bikiny, byly uvedeny na trh před bezmála 80 lety a sklidily vlnu pohoršení a kritiky. Dokonce je na sebe tehdy nechtěla obléknout žádná modelka, a tak první bikiny předváděla striptérka. Trvalo poměrně dlouhou dobu, než se na dvoudílné dámské plavky přestalo pohlížet s nevraživostí.

Více souvisejících

koupání Koupaliště

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy