Tyran z Jihlavy dostal sedm let, partnerku zbičoval kabelem od nabíječky

Brno - Patrik Přívara, který na Jihlavsku několik měsíců podle obžaloby týral partnerku, si má odsedět sedm let. Nepravomocně tak dnes rozhodl Krajský soud v Brně. Obě strany si ponechaly lhůtu pro podání odvolání.

Přívara, který je závislý na drogách, svoji o dva roky mladší přítelkyni napadl v říjnu 2015. Několikrát ji udeřil pěstí do obličeje a pak ji zbičoval kabelem od nabíječky. Znalec v průběhu líčení hovořil minimálně o 17 švihnutích. Poté ženu podle spisu s nožem v ruce táhnul k řece Jihlavě, kde ji donutil se svléknout a žena musela 20 minut zůstat ve studené vodě. Přívara pak zavolal záchrannou službu, zdravotníci jí naměřili 34 stupňů.

"Obžalovaný ji seřezal jako psa, chtěl, aby jí to bolelo," řekl v závěrečné řeči státní zástupce Jiří Morava s tím, že takového násilí na ženě se může dopustit jen "mravnostně pokleslý jedinec".

Přívara se částečně doznal, podle něj šlo o dlouhodobé vyústění jejich konfliktů. "Okradla mě i mého otce a babičku, ukradla mi batoh i občanku," uvedl ve své závěrečné řeči jako důvod, proč ženu v říjnu napadl.

Předsedkyně senátu soudců Jaroslava Bartošová v odůvodnění rozsudku uvedla, že poškozená utrpěla těžkou újmu na zdraví. Obžaloba muže vinila i z několikaměsíčního týrání. Muži hrozilo až 12 let. Sedmiletý trest je úhrnný, Přívara už byl dříve odsouzený za výtržnictví.

Související

Více souvisejících

týrání soudy

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 47 minutami

Aktualizováno před 56 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy