ÚS odmítl stížnost Metrostavu proti postupu policie a žalobců

Brno - Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost společnosti Metrostav proti postupu policie a státního zastupitelství v kauze zmanipulovaných tendrů.

Metrostav poukazoval na mnoho údajných pochybení, například opožděnost zahájení trestního stíhání, selektivní výběr důkazů, podjatost vyšetřovatelů a nezákonné využití odposlechů. Ústavní soudci se ale většinou z nich detailně nezabývali, stížnost považovali za předčasnou.

"K probíhajícím soudním sporům, které se naší společnosti přímo či nepřímo týkají, včetně kauz pana doktora Ratha, se nevyjadřujeme," sdělil ČTK mluvčí Metrostavu Vojtěch Kostiha.

Psali jsme:
USA nás už neochrání, konec. Rath se postavil na opačnou stranu barikády
Bradáčová se nemusí omlouvat Rathovi, potvrdil soud. Exhejtman poslal ostrou reakci
 

Skupina lidí a firem je podle staršího vyjádření státního zastupitelství podezřelá z toho, že se v osmi případech podílela na manipulování zakázek Středočeského kraje, kolínské, kladenské a mladoboleslavské nemocnice a Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. Podle dřívějších informací médií se případ týká rekonstrukcí či výstavby nemocničních pavilonů a dodávky sanitních vozů, v tendrech celkově šlo o více než 700 milionů korun.

Související

Miloš Zeman

Zeman omilostnil firmu potrestanou v kauze Lánské obory

Milost prezidenta Miloše Zemana dostala firma Energie - stavební a báňská (ESB), které soud na tři roky zakázal účast ve veřejných zakázkách v kauze ovlivňování zakázky v Lánské oboře. ČTK to dnes sdělil mediální zástupce ESB Karel Samec. ESB podle něj o milost nežádala, cení si jí ale, protože rozsudek v případu kolem šéfa Lesní správy Lány Miloše Baláka považuje za nesprávný a nespravedlivý. Zeman dřív omilostnil také Baláka.
David Rath

Rath podal dovolání v druhé větvi korupční kauzy

Aktéři druhé větve korupční kauzy kolem bývalého středočeského hejtmana za ČSSD Davida Ratha postupně podávají dovolání, na jejichž základě verdikt později přezkoumá Nejvyšší soud. Dovolání podal Rath i manželé Kottovi nebo firma Metrostav, ale také nejvyšší státní zástupce Igor Stříž. Informaci z justičních databází ČTK potvrdil Jiří Wažik, mluvčí Krajského soudu v Praze.

Více souvisejících

Metrostav Ústavní soud ČR David Rath

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 32 minutami

před 41 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy