V sázkách na volby se točí miliony korun, bookmakeři mají jasného favorita

Praha - Favoritem říjnových voleb do Sněmovny je nyní podle bookmakerů i sázkařů hnutí ANO. Naopak Realisté, Zelení, Svobodní či Úsvit-Národní koalice mnoho šancí nemají.

Jasným vítězem sněmovních voleb bude podle bookmakerů hnutí ANO s kurzem 1,1:1. Následují ČSSD (7:1 až 9:1) a KSČM (23:1 až 27:1). Hnutí ANO věří také většina sázkařů.

"Naše náběry se blíží sedmi milionům korun. Nejvíc lidí si vsadilo na to, že volby vyhraje ANO. Druhou nejpopulárnější sázkovou příležitostí je s velkým odstupem naopak sázka, že ANO volby nevyhraje. Při kurzu 6:1 to sázkaři považují za zajímavou možnost," uvedl mluvčí Tipsportu Václav Sochor.

Populární jsou podle něj rovněž sázky na to, že ANO dostane více než 27 procent hlasů, nebo že ČSSD neobdrží více než 18 procent. "Nejmenší zájem mají sázkaři o to, že Zelení překročí pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny," doplnil Sochor.

"Zájem sázkařů bude gradovat spolu se zveřejňováním kandidátek, programů nebo vrcholícími kampaněmi. Celkově by se sázky na sněmovní volby mohly ve Fortuně pohybovat kolem 20 milionů korun. Z pohledu celkového vítěze mají volby až příliš silného favorita. Na tiketech se vedle celkového vítězství ANO objevuje sázka na to, že toto hnutí pokoří 27 procent," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Chance přijala sázky přes milion korun. Více než polovina z nich šla na výhru ANO.

Pokud jde o procentuální zisky jednotlivých stran, bookmakeři věří, že ANO získá přes 27 procent hlasů (1,45:1 až 1,47:1), ČSSD podle nich téměř jistě nepřekročí 18 procent (1,15:1). U KSČM stanovili hranici 13 procent, šance na její překročení je ohodnocena kurzy 1,85 až 1,95:1. Koalice KDU-ČSL a STAN potřebných deset procent spíše získá (1,65:1 až 1,7:1). Velkou šanci na vstup do Sněmovny dávají bookmakeři SPD (1,3:1), poměrně slušnou naději mají podle nich i Piráti (1,9:1).

Související

Poslanecká sněmovna

ANO by bez d´Hondtovy metody mělo v roce 2017 o 15 křesel méně

Kdyby d'Hondtova metoda, kterou zrušil Ústavní soud, nebyla použita ve sněmovních volbách v roce 2017, přišlo by vládní hnutí ANO o 15 mandátů. Místo nynějších 78 křesel by jich v dolní komoře mělo 63. Současná koalice ANO a ČSSD s podporou komunistů by pak neměla většinu. Disponovala by 96 hlasy, nyní jich má 108. Vyplývá to z přepočtu, který dnes zveřejnila Česká televize (ČT).
ODS, ilustrační foto

ODS hrozí pokuta za předvolební kampaň v roce 2017

Občanským demokratům hrozí za chyby ve vyúčtování kampaně před sněmovními volbami v roce 2017 až půlmilionová pokuta. Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí našel celkem 12 nedostatků, zároveň ale uvedl, že nešlo o černé financování.

Více souvisejících

volby 2017 Hnutí ANO ČSSD sázení fortuna tipsport

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy