Vraždy manželů z Přerova? Mám důkaz, že otec žije, hájí se Nárožný u soudu

Ostrava - U Krajského soudu Ostrava se dnes opět projednávala kauza dvojnásobné vraždy manželů z Přerova z roku 2009. Obžalovaný je syn mrtvého Pavel Nárožný. Obžaloba se opírá pouze o řadu nepřímých důkazů.

Hlavní líčení bude pokračovat až do konce týdne. Na programu jsou výslechy dalších svědků. Nárožný vinu odmítá.

Případem se už třikrát zabýval olomoucký krajský soud. Vždy Nárožného zprostil obžaloby, vrchní soud ale rozhodnutí pokaždé zrušil. Nakonec rozhodl i o změně senátu. Proto se případ přestěhoval před časem do Ostravy.

"Obžaloba se nezakládá na pravdě. Nic takového jsem nespáchal. Nechápu, proč státní zastupitelství a vrchní soud trvají na obžalobě. Nikoho jsem nezavraždil. Naopak mám důkaz, že je otec živý," řekl před soudem Nárožný, který byl původně obžalovaný společně s matkou. Žena ale v době procesu zemřela.

Manželé z Přerova zmizeli v listopadu 2009, soudy už oba prohlásily za mrtvé. V jejich domě po nich zbyly pouze krvavé stopy na stěnách a podlaze. Podle obžaloby matka a syn pár zavraždili, těla naložili do osobního auta a odvezli na neznámé místo. Důvodem mohly být podle obžaloby rodinné i majetkové spory.

Obžaloba se opírá o pachové stopy obžalovaných, které se našly v autě zavražděných, Nárožného v osudnou noc spatřil za volantem tohoto auta jejich soused. Odborníci také objevili na bundě Nárožného stopy krve. Zvrat v případu přinesl po dvou letech od vraždy nález platebních karet a dokladů zavražděného muže. Objevili je exekutoři v klavíru Hany Nárožné poté, co nástroj připravovali při exekuci k dražbě.

Související

Věznice

Chtěl zavraždit tetu palcátem, trest platí. Pavel Nárožný neuspěl u Ústavního soudu

Pavel Nárožný, jenž si má odpykat 13 let ve vězení za přípravu vraždy své tety, neuspěl s ústavní stížností. Jeho podnět měl řadu procesních a obsahových nedostatků, navíc Nárožný nebyl zastoupen advokátem. Ústavním soudcům tak nezbylo, než stížnost odmítnout. Už dříve Nárožného upozorňovali, že pro řízení před Ústavním soudem (ÚS) potřebuje právníka.

Více souvisejících

Pavel Nárožný Vražda soudy Přerov

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy