Simulanty a buzeranty neberu. Novináře jsem poslal do pr.., nebere si servítky doktor. Pacienti se ho ale zastávají

Praha – Televizní seriál Doktoři z Počátků ukazoval malebnou českou vesničku a to, jak pracují lékaři na vesnici. Skutečnost je ale o hodně jiná. Jak informuje server Manipulátoři.cz, praktický lékař, který v Počátcích skutečně ordinuje, má hodně svérázný přístup k pacientům.

Lékař Miloš JF Beautl na své facebookové stránce zveřejnil zprávu, že přijímá nové pacienty. Na tom by nebylo nic divného, kdyby k tomuto vzkazu nedodal další poznámku. „Na chvíli uvolňuji nové registrace: prosím simulanty a buzeranty, aby se neregistrovali ! ! ! – Pro nemocné se pokusím udělat, co je v mých silách. Podmínka – vzdálenost od Počátek do 20-25 km, věk do 65 let (po 65 roce věku toho pro Vás ani já, ani medicína moc neuděláme, zvláště, pokud jste se do této doby o své zdraví moc nestaral/a). Nečekejte ode mě zázraky, jsem jenom obyčejnej obvoďák, ale ti, co mně znají, ví, že mám v medicíně heslo 'S nikým se nese.u, ale na nikoho nese.u',“ napsal lékař.

Facebooková stránka tohoto lékaře ukazuje, že často sdílí články konspiračních serverů a texty zaměřené proti uprchlíkům a migrantům. Už před několika lety o lékaři psal týdeník Respekt kvůli smrti pacientky, která si stěžovala na bolesti. Beautl jí podle týdeníku předepsal kapky proti bolesti, nakonec se ale ukázalo, že má zánět pobřišnice, který už nešlo zastavit.

O lékaře se kvůli jeho příspěvku na sociálních sítích začala zajímat média, Beautl je ale odbývá. „Nějaká potrefená husa se ozvala, redaktor Lidových novin po mě chtěl interview, poslal jsem ho velmi neslušně do pr.... Moji práci nebudou hodnotit sdělovací prostředky, ale pacienti, a před lety opět novináři vyvolali kachnu - stálo to akorát tahání po soudech, a zkrátka jsem byl plně osvobozen, vina neprokázána. Takže čest kydání špíny a našim sdělovacím prostředkům. Směju se psychickým naháčkům,“ vzkázal lékař. „Snad jediné co, děkuji potrefené huse za zprostředkování bezplatné reklamy,“ dodal.

Pacienti se však Beautla zastávají. „Jo, jo zase se pere špinavé prádlo co? Ale nikoho se neptají ,kolik lidí Vám doktore může líbat řiť , když jste přišel ve dvě ráno do bytu za nemocným a nemusel jste?“ podpořil lékaře na sociálních sítích Antonín Smola. „No tvl, nemám slov, pane doktore, kdyby se radši starali všichni samy o sebe, je to hnus, co se tady děje, každého jen špinit a starat se o druhé, to by jim šlo, myslím, že ty co k vám chodí, tak ví, držím vám pěsti,“ vzkázala mu pacientka Lenka Chlupáčová.

„Přesně pane doktore jen my vaši pacienti víme!!nikdy jste se na nikoho nevykašlal a mě 2x zachránil život. Takže vždy budete můj hrdina ke kterému se může člověk obrátit s čímkoliv. Velice si Vás vážím....a budu se za vás prát, když bude potřeba!!!“ podpořila jej pacientka Lenka Doudová Váňová.

Související

Ilustrační foto

Nebyla to ptačí chřipka. Lékaři popřeli tvrzení WHO o prvním úmrtí na světě

Muž z Mexika nakažený ptačí chřipkou zemřel v důsledku chronických chorob, ne na infekci tímto virem, uvedlo podle serveru The Economic Times tamní ministerstvo zdravotnictví. Světová zdravotnická organizace (WHO) přitom minulou středu oznámila, že v Mexiku zemřel člověk na ptačí chřipku, konkrétně na variantu H5N2. Mělo jít o první potvrzený případ úmrtí na nákazu touto nemocí u člověka. 
Ilustrační foto

Ptačí chřipka se dál šíří na lidi. Austrálie hlásí první případ, USA druhý

Ve Spojených státech byl od konce března potvrzen druhý případ ptačí chřipky u člověka po kontaktu s infikovanými dojnicemi. Oznámilo to ve středu americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), píše agentura Reuters. V Austrálii potvrdili první případ přenosu subtypu viru ptačí chřipky A(H5N1) na člověka. Došlo k němu v nejmenším a nejhustěji obydleném státě Viktorie, informovala ve středu televize ABC News

Více souvisejících

lékaři homosexualita

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 14 minutami

před 39 minutami

TrollWall

TrollWall AI překročil hranice Česka a Slovenska, před škodlivým obsahem chrání stále více firem

Slovenský startup TrollWall AI na sebe v Česku poprvé upozornil v předvolební kampani prezidenta Petra Pavla, kdy svojí unikátní webovou aplikací chránil profily na sociálních sítích před škodlivým obsahem a mírnil reputační rizika. Nástroj používaný při ochraně před vulgarismy, nenávistnými projevy a spamem už používá česká policie či armáda i velké korporace. A klientů přibývá i mimo evropský kontinent.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Dmitrij Peskov

Rusové poprvé komentovali výsledky summitu. Peskov promluvil

Moskva se v pondělí poprvé podělila o názor na závěry víkendového mírového summitu o Ukrajině ve Švýcarsku. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova má konference zanedbatelné výsledky, přičemž se podle Ruska ukázalo, že jednání bez něj jsou zbytečná.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tomáš Řepa (použito se svolením T. Řepy)

Blížíme se k přímému angažmá zemí NATO na Ukrajině, říká expert pro EZ po summitu. Rusům doporučuje se zamyslet

Bezpečnostní expert Tomáš Řepa s Univerzity obrany v Brně v rozhovoru pro EuroZprávy.cz bilancoval možné důsledky mírového summitu ve Švýcarsku, který se konal během uplynulého víkendu. „Největší země světa by se měla zamyslet spíše nad tím, proč potřebuje další území navíc, když jejím obyvatelům se skutečně dobře nežije a mnohá místa jsou spravována mírně řečeno neefektivně,“ říká.

před 6 hodinami

Evan Gershkovich

Rusové už mají termín soudu s Gershkovichem. Začne ještě tento měsíc

Rusko zahájí soud s Evanem Gershkovichem, který je prvním západním novinářem obviněným v Rusku ze špionáže od dob studené války, už příští týden. První stání je naplánováno na 26. června, případ se bude projednávat za zavřenými dveřmi. Informovala o tom ruská agentura RIA Novosti. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Letní počasí

Tropické počasí přinese teploty nad 30 stupňů i bouřky

V Česku začal nový pracovní týden, který by měl přinést tropické teploty nad 30 stupňů. Vyplývá to z tvrzení meteorologů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na sociální síti X. V druhé polovině týdne budou zároveň hrozit bouřky. 

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Euro 2024: První remíza v turnaji. Dánové neudrželi vedení proti Slovincům

Gólově nejchudší zápas v dosavadním průběhu Eura v Německu a zároveň první remíza turnaje. Tak se dá popsat utkání skupiny C mezi Slovinskem a Dánskem. To skórovalo jako první a symbolicky se o to postaral Christian Eriksen, který se tak po 1100 dnech od kolapsu na minulém Euru 2021 opět představil v tom nejlepším, protože skóroval. Jeho branka však ke třem bodům pro Seveřany nestačila, jelikož ve druhé půli to byli Slovinci, kteří čím dál více tlačili soupeře a nakonec to vyústilo ve vyrovnání zásluhou Janži v 77. minutě. Přestože na obou týmech bylo ke konci duelu vidět, že by chtěli víc než bod, další branka už v zápase nepadla.

včera

Aktualizováno včera

Mírový summit je u konce. Rusko má vrátit děti a respektovat územní celistvost Ukrajiny

Jen 80 z více než 90 zemí účastnících se mírového summitu o Ukrajině se přihlásilo k závěrečnému prohlášení, v němž společně vyzvaly k tomu, aby základem jakékoliv mírové dohody bylo zachování územní celistvosti napadené země. Státy také vyzvaly Rusko k vrácení deportovaných ukrajinských dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy