Novoroční ohňostroj v Praze přilákal tisíce lidí, tramvaje nemohly projet

Praha - Novoroční ohňostroj v Praze, který připomněl stoleté výročí vzniku Československa, přilákal do ulic metropole tisíce lidí. Například výčep známé hospody U Rudolfina byl do několika minut od skončení ohňostroje zcela zaplněn.

Ohňostroj trval zhruba 11 minut a Praha za něj zaplatila přibližně jeden milion korun. K vidění byly japonské sférické pumy, ohnivé hřiby simulující nálet, červené sloupy o výšce 18 metrů nebo velkorážní pumy s efektem české vlajky.

Zatímco během ohňostroje bylo například Smetanovo nábřeží hustě obsazené lidmi, kteří stáli jeden vedle druhého nejen na chodnících, ale i na vozovce, přilehlé restaurace zely prázdnotou. Ale jakmile světelná show skončila, hosté začali proudit do hospod.

Na některých místech měly problémy s průjezdem osobní automobily a na chvíli se zastavily i některé tramvaje.

Loňské pyrotechnické představení zahrnovalo 4795 výstřelů a 236 efektů. Ohňostroj byl odpálen z Letné, rok předtím z Vítkova, kde si však lidé stěžovali na špatnou viditelnost. Dříve se novoroční ohňostroj v Praze odpaloval i ze Střeleckého ostrova. Ochranáři to však kritizovali, protože rachejtle plašily vodní ptactvo.

Související

Více souvisejících

Ohňostroje Praha Nový rok

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy