Objeví se u Zemana nahotinka? Lze si vsadit, Drahoš u bookmakerů posiluje

Praha - Šance Jiřího Drahoše na zvolení prezidentem se podle bookmakerů v posledních dnech zvyšuje. Zájem o sázky je vysoký, už v pondělí celkově dosáhly 145 milionů korun a v porovnání s volbami před pěti lety byly téměř trojnásobné.

Od pondělí se kurzy na jeho vítězství snížily z 1,6:1 až 1,68:1 na aktuálních 1,5:1 až 1,52:1. Věří mu i většina sázkařů, od soboty jde na něj 60 až 80 procent sázek. Dvě sázky na Drahoše už přesáhly 500.000 korun. Prezident Miloš Zeman má kurzy od 2,45:1 do 2,75:1.

"Hodně se sází také na volební účast, která by podle sázkařů neměla přesáhnout 63 procent, nebo na procentní výsledky kandidátů v jednotlivých krajích," sdělil mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Podle bookmakerů Tipsportu bude výsledek druhého kola velmi těsný, vítěz by měl získat necelých 53 procent hlasů. Podle Fortuny by měl v devíti krajích ze 14 zvítězit Zeman, vysokým favoritem je hlavně na Ústecku, Vysočině a v Moravskoslezském kraji s kurzem 1,03:1. Naopak Drahoše nejvíce favorizují v Praze, Středočeském kraji (1,16:1) a na Královéhradecku (1,44:1). V hlavním městě na Drahoše kurz ani nevypsali.

"Zájem sázkařů je obrovský, a to do druhého kola zbývá ještě více než týden. Od soboty jsme přijali sázky zhruba za deset milionů korun, 80 procent jde na vítězství Drahoše. Nejvyšší sázka je za 526.000 korun v kurzu 1,66:1. Na Drahoše směřují také všechny vyšší tikety s vkladem nad 300.000 korun," řekl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Fortuna zatím celkově přijala sázky za 60 milionů korun. Její bookmakeři například vypsali kurz 100:1 na to, že se ve volební místnosti v Zemanově blízkosti podobně jako v prvním kole objeví obnažená žena.

Fortuna ve středu vypsala i kurzy na to, kdo bude moderovat prezidentskou debatu na ČT, která je plánovaná na příští čtvrtek. "Později odpoledne jsme zaznamenali první zájem vsadit vyšší vklad na moderátorku Světlanu Witowskou. I přes citelné snižování kurzu zájem ani večer neustával. Z průběhu příjmů sázek, jejich struktury a dalších indikátorů jsme hodnotili obsazení debaty paní Witowskou pravděpodobností blížící se jistotě," uvedl dnes ráno hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. Kurz na Witowskou postupně klesl z 25:1 až na 1,01:1. Witowskou dnes dopoledne potvrdila Česká televize, bookmakeři poté kurzy z nabídky stáhli. Podle Tipsportu bude debatu sledovat 1,5 milionu diváků starších 15 let.

Chance nabrala sázky za 12 milionů korun. Podle mluvčí Markéty Světlíkové v neděli firma přijala tiket za 300.000 korun na vítězství Drahoše v kurzu 1,67:1. "Kurzy se po výsledcích prvního kola otočily v Drahošův prospěch. Stejně tak i vsazené peníze. Přes 80 procent sázek jde právě na vítězství Jiřího Drahoše. Nejvyšší sázky jsou v řádech desetitisíců korun," dodal mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Související

Česká televize

Debaty kandidátů na prezidenta před prvním kolem: Kdy a kde poběží?

V opravdu horké fázi se již nachází kampaň před prezidentskými volbami, v nichž si občané vyberou nástupce současné hlavy státu Miloše Zemana. Oficiálně už začala i série mediálních debat devítky kandidátů, z nichž někteří však již avizují svou neúčast v řadě diskuzí.
Miloš Zeman

Při prezidentské kampani Miloše Zemana byl třikrát porušen zákon

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí našel tři porušení zákona v prezidentské kampani Miloše Zemana před volbami v roce 2018. Zeman tehdy prezidentskou funkci obhajoval. Předvolební kampaní byly podle úřadu i tehdejší prezidentovy výjezdy do krajů, řekl ČTK vedoucí kontrolní skupiny Tomáš Hudeček. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček považuje rozhodnutí úřadu za bizarní, nemístně politické, ne za odborné.

Více souvisejících

prezidentské volby 2018 Jiří Drahoš Miloš Zeman sázení Světlana Witowská (moderátorka) fortuna tipsport

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy